• Groen Geel A1 - Die Haghe A1.... de eerste klap is....!?

• Zaterdag was de dag van redelijke extremen. Allereerst het weer, zon en droog, ideale omstandigheden voor een potje korfbal. Ten tweede de ergenis in de auto's, een drama om Den Haag uit te komen. We kwamen te laat, maar een snel telefoontje naar GG gaf even de rust in de hoofden.
    Uiteindelijk kwamen we allemaal aan op een winderig veld en waren we er ook klaar voor. Ik zat amper of de 1-0 van GG was al gevallen. Toch de haastige, mindere voorbereiding? Gelukkig had Iloy snel een antwoord, het zou niet zijn enige doelpunt zijn.
    De 1e helft was verder, laat ik het lichtelijk chaotisch noemen. Veel slordigheden, onrustige aanvallen. Veldkorfbal is toch wel een ander spelletje mensen. Gelukkig had GG het ook niet en ging de score gelijk op. Ruststand 8-8. In de kleedkamer zag ik de koppies goed staan en toen wist ik dat het kon, als de rust maar in de ploeg kwam......nou die kwam er hoor. Een heerlijke 2e helft. Na 9-9 liepen we 4 doelpunten uit naar 9-13. Het werd nog 1x gelijk mede omdat we even slordig werden en de kansen niet goed afmaakten, maar na de 14-14, pakten we het uitstekend op, bleven we knokken met en voor elkaar en dan zie wat er kan gebeuren.
    Onze heren en dat mag echt ook wel benoemd worden, waren de schutters deze wedstrijd, onze dames legden de goede GG dames aan de ketting, wat ook niet onbelangrijk is. De eindstand was er 1 om hard te juichen, 16-18!
    Een heerlijke teamprestatie en die eerste klap is denk ik echt een daalder waard zoals het spreekwoord zegt. Het is een hele belangrijke overwinning, dat is duidelijk, maar het spel, met name de 2e helft, was prima en geeft hopelijk ook het vertrouwen dat we het wel de gelijk allemaal kunnen.
    Zo eindigde een nerveus begin in een vreugdevol einde en konden we huiswaarts. De terugreis ging gelukkig een stuk beter en kwamen we redelijk file vrij weer bij Die Haghe. Ik zit nog even lekker na te genieten, al weet ik dat de volgende pot, thuis tegen Avanti, weer een hele belangrijke is en we deze prestatie gewoon door moeten trekken, dan gaan we het zeker redden.
    Natuurlijk bedank ik onze trouwe reserves weer, echt top dat jullie er altijd zijn! Ook de autorijders weer bedankt.