• Voorbeschouwing veld (voorjaarscompetitie) -Speelronde 1

  • Na het zo succesvolle zaalseizoen van onze selectie gaat in ieder geval voor Die Haghe 1 a.s zaterdag de veldcompetitie weer verder en komt daarin uit in de Hoofdklasse tegen VEO, Vitesse en Pernix. Die Haghe 2 moet nog tot 20 april wachten waar het in de Reserve Ere-Klasse degradatiepoule uit komt tegen gerenommeerde ploegen als Avanti 2, Nieuwerkerk 2 en KCC 3 uit zal komen.

    De eerste wedstrijd van Die Haghe 1 is dus a.s. zaterdag uit tegen oude bekende VEO welke een 2 jaar geleden de tegenstander in de promotiewedstrijden voor de zaalcompetitie de tegenstander was. Inmiddels zijn er bij beide teams wel een klein aantal veranderingen qua spelers maar zullen zeker geen onbekende voor elkaar zijn. VEO werd tijdens de najaarscompetitie 2e in de Hoofdklasse en hebben dus laten zien deze klasse goed aan te kunnen. Zij kregen toen het minst aantal doelpunten tegen dus verdedigend heeft men dit wel voor elkaar. Echter had het ook de minst gescoorde aantal doelpunten. Ook in de zaal kregen zij weinig tegendoelpunten maar ook hier was het scorend vermogen wat minder ging. Voor Die Haghe liggen er dus voldoende mogelijkheden om de wedstrijd winnend af te sluiten. Wanneer de Kanaries de vorm van de zaal weten door te trekken naar deze veldperiode, verwacht ik dat er op het eind wel weer eens een feestje gevierd kan worden en dat  moet dan ook de doelstelling zijn om volgend seizoen op het veld weer op het hoogste niveau te mogen acteren.

    Hoe de promotie/degradatieregeling er uit komt te zien is op het moment van schrijven nog niet bekend maar zal ik in de verslagen z.s.m. bekend maken als de bond dit bekend heeft gemaakt.

    De wedstrijd op Sportpark Westvliet aan de Groene Zoom 6 begint om 16.00 uur Onder de leiding van de heren scheidsrechters Kuiper en de Haan. Volgens buienrada zal het rond de 24 graden worden maar zal er wel een behoorlijke bries over het veld gaan.

    Voor nu voor iedereen veel plezier en succes!!