• D1 sluit leuk zaalseizoen af met spectaculaire zege op Fortuna D1

 • Na kampioen te zijn geworden op het veld gingen we het zaalseizoen de Hoofklasse in.Na 2 oefenwedstrijden ( winst Pernix, verlies Nieuwerkerk ) begonnen we tegen MIA D1. Voor de wedstrijd was het heel onrustig omdat Jaimy plots met de C1 mee moest en Rozanne ziek was. In een rommelige wedstrijd trokken we de winst net over de streep (6-5).
  De week erna mochten we tegen Nieuwerkerk aantreden. Van tevoren wisten we al dat dit heel lastig zou worden aangezien we de oefenwedstrijd dik hadden verloren. Maar toch met wat tactische aanpassingen bleven we verrassend dichtbij. Net voor rust stond het nog 4-3. Helaas konden we dit tempo niet de hele wedstrijd volhouden en verloren we uiteindelijk met 12-6.
  De 3e wedstrijd thuis tegen TOP D1. Wat vooral is bijgebleven is dat we een hele goede 2e helft speelden. Met de rust 3-8 achter en daarna knap teruggevochten tot 12-14. Als deze wedstrijd nog 5 min langer had geduurd dan hadden we hem gewonnen.
  De 4e wedstrijd was tegen Avanti.
  Deze wedstrijd ging lang gelijk op. Maar na wat kleine foutjes aan onze kant kon Avanti een gaatje slaan wat wij niet meer dicht kregen (13-9)
  Daarna kregen we een concurrent… Groen Geel D1. In een leuke, maar soms ook wat fysieke wedstrijd zaten we vaak aan de goede kant van de score. 1 minuut voor tijd maakte we dan ook de 10-9. Helaas maakte Groen Geel in de laatste aanval van de wedstrijd nog 10-10. Zonde want deze hadden we echt verdiend om te winnen.
  De 6e wedstrijd was weer thuis en dit keer tegen Dalto D1. De 1e helft ging waanzinnig goed. Heel veel mooie aanvallen en ook goed verdedigen leverde een 9-5 voorsprong op in de rust. Helaas ging Dalto de 2e helft nog feller verdedigen en kregen wij t steeds lastiger. Uiteindelijk verloren we met 12-14. Ook in deze wedstrijd had er minimaal een puntje in gezeten. Maar kregen we die niet.
  Onze laatste tegenstander was Fortuna D1. In een gelijkopgaande en leuke wedstrijd lieten we weer zien dat we prima mee kunnen in de hoofdklasse. Maar misschien door net wat ervaring te missen grepen we voor de 3e keer achter elkaar onverdiend naast de winst. We verloren met 9-8. En zo hadden we na 7 wedstrijden 3 punten. Maar als je de wedstrijden had gezien dan weet je dat dit er ook zo maar 8 of 9 hadden kunnen zijn. Daarom bleef iedereen positief en bleven de kinderen altijd hard trainen omdat ze wisten dat er meer in zat.
  De terugwedstrijden begon met MIA uit. Een lekker ritje naar Amersfoort. Van te voren was wel duidelijk dat we deze wedstrijd moesten winnen. Dan zal je altijd zien dat je je minste 1e helft speelt. Er ging veel fout maar toch gingen we met een 3-4 voorsprong de rust in. De 2e helft ging gelukkig stukken beter. MIA probeerde nog van alles met wissels maar wij waren zeker de 2e helft de betere ploeg en was onze 2e overwinning een feit. Eindstand 8-12.
  De week erna kregen we koploper Nieuwerkerk op bezoek. Met name de 1e helft speelden we heel erg goed en werd Nieuwerkerk tot het uiterste gedreven. Met de rust stonden we 4-5 achter. Maar hadden we net zo goed een paar puntjes voor kunnen staan als de kansen zouden afgemaakt worden. De 2e helft speelde Nieuwerkerk het slim door vooral met de lange dame en lange heer onder de paal te spelen waardoor ze vaak konden herhalen. Een geflatteerde 7-13 werd de uitslag.
  Wedstrijd 10 was in Sassenheim tegen nr 2 TOP. We speelden weer zeer verdienstelijk alleen was TOP zeer zuiver in de afronding. Met name 1 heer bleef maar raak schieten. Toch gaven we niet op en bleven ook wij mooie aanvallen spelen. Helaas werd er wel verdiend met 17-9 verloren.
  Daarna kregen we nr 3 uit de poule Avanti op bezoek. En wat vorige week TOP tegen ons had… dat hadden wij tegen Avanti. 8 van de 9 doorlopen erin en ook nog 6 afstandschoten. We waren enorm zuiver vandaag, want Avanti is echt een goede ploeg waar je moeilijk tot kansen komt. Als je dan met 14-10 wint van z’n ploeg dan mag je enorm trots zijn op de D1. Daarna kwam jammer genoeg voor ons de voorjaarsvakantie. Wel konden we lang nagenieten van deze zege.
  We gingen dan ook met vertrouwen naar Groen Geel toe. Groen Geel speelt zeer fysiek. Dat wisten we al. Helaas hadden ze daar een scheidsrechter die alles wel goed vond en in het fysieke komen wij gewoon nog wat tekort. Wij moeten het van het korfballen hebben. Dat lukte daar niet en werd er dus jammer genoeg verloren met 12-8 in Wormer.
  De week erna kregen we Dalto uit in Driebergen. Daar zal ik heel kort over zijn. Applaus voor Dalto dat veel beter als ons was en wij gingen met een 20-4 nederlaag naar huis.
  Laatste wedstrijd Fortuna thuis. En wat een einde zou het worden. Het was al redelijk druk in de campus omdat het 2e later hun kampioenswedstrijd zou spelen. En wat een wedstrijd kregen ze te zien. Beide ploegen lieten heerlijke aanvallen zien. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Alles wat we trainen kwam eruit deze wedstrijd. Uiteindelijk boekten we een spectaculaire 19-14 overwinning waardoor we ook nog de 6e plaats wisten te veroveren. Een heerlijk einde van een leerzaam en mooi zaalseizoen.

  Vandaag sluiten we het af met een teamuitje. Nadat we het veld hadden afgesloten met Discozwemmen gaan we vandaag bowlen en wat lekkers eten.
  Glenn, Chiel, Kick, Jaimy, Milou, Jackie, Amy, Rozanne en Sophie bedankt voor alle leuke momenten dit zaalseizoen. Wij hebben enorm van jullie genoten. Stuk voor stuk hebben jullie stappen gezet in jullie ontwikkeling als speler/speelster. Elke week trainen jullie keihard met ze allen en maken jullie veel plezier. Het is een genot om jullie coach te zijn.

  Op naar een spectaculair veldseizoen!

  Tijn, Mick en Tim