• Die Haghe A1 - DSC A1……een mooi slot

  • De laatste zaal wedstrijd van dit seizoen tegen de nog voor degradatie strijdend DSC. Van onze kant zag ik gelukkig de wil om te winnen, revanche op vorige week en spanning op de koppies, dus dat zat wel goed. Het is ook belangrijk om het seizoen goed af te sluiten, dat neem je mee naar de volgende belangrijke periode.
    De start was nu helemaal prima, 2-0 voor. Tot 7-6 ging het gelijk op, maar ineens sloegen we het bekende gaatje van 4 doelpunten, 10-6. We stonden echt lekker te ballen en je zag het vertrouwen groeien. De goede dames van DSC werden door onze meiden behoorlijk aan de ketting gelegd en dan leg je een ploeg als DSC al behoorlijk lam. Onze mannen verdedigden prima voor, dat mag ook gezegd worden, zeker in de 2e helft. Het gat van 4 werd soms 3, maar echt in gevaar zijn we niet meer geweest. We liepen uiteindelijk uit naar 7 goals verschil, een mooie eindstand van 21-14 op de teller. Dik verdiende overwinning, blijde gezichten en een trotse Petra aan de kant, wat wil je nog meer?! 

    Zo eindig je deze competitie, waar handhaving de doelstelling was, keurig op de 5e plaats. Deze competitie waren we wisselvallig. Ploegen als PKC en Fortuna zijn een maatje te groot (wat helemaal niet erg is) en Nieuwerkerk eigenlijk ook, al heb ik bij de laatstgenoemde altijd het gevoel gehouden dat het beter had gekund.  Albatros en Die Haghe, waren aan elkaar gewaagd. Dat waren naast deze laatste ook onze beste wedstrijden. Spirit, DSC en zeker Ondo dus de ploegen die we keurig onder ons hebben gehouden. Al met al een wisselvallig seizoen, maar dat mag met deze ploeg, is ook wel logisch met zoveel nieuwe spelers en nieuwe trainers. Ik denk dat jullie trots moeten zijn op deze prestatie, je hoort gewoon bij de beste 10 van Nederland, een leuke conclusie toch?!

    Nog even de wedstrijd. In de laatste minuten mochten onze reserves zich nog laten zien, ook als dank voor de vele uurtjes die zij op de bank hebben gezeten.
    Groot compliment voor Lisa, Esmee, Sean, Rix, Daan, dank jullie wel!

    Zoë bedankt voor de nodige tape en kneed handen.
    Alle ouders dank voor de autoritjes en het vlekkeloos bezetten van de jurytafel.
    Maritza dank voor het regelen hiervan, het was top!
    Hans nogmaals dank voor mijn vervanging.

    Nu ik hopelijk iedereen heb bedankt die dat allemaal verdienen, sluiten we dit verslag af met een dank aan de ploeg die er en mooi slot van maakten. Top gedaan mensen. Nu lekker weer het veld op, daar wacht de volgende grote en ik denk ook zware klus. Na de wedstrijd een soort van thriller bij 2 die uiteindelijk aan het langste eind trokken, gefeliciteerd mensen!

    Vandaag zelf maar eens lekker nagenieten van alles.
    Tot donderdag!

    Petra