• Trots op Die Haghe B1

 • Beste clubgenoten,

  Die Haghe B1 heeft afgelopen zaterdag gewonnen van Valto B1. Door deze wedstrijd te winnen hebben ze zich na het succes in de eerste veldperiode, officieel veilig gespeeld in de B-jeugd hoofdklasse.

  Een erg knappe prestatie! Maar vooral de manier waarop de B1 dit voor elkaar heeft gekregen zijn wij als trainers erg trots op. Aan het begin van het seizoen hebben wij namelijk een aantal afspraken met elkaar gemaakt en door deze afspraken werd de B1 een echt team. Waar wij bij vele tegenstanders individuele spelers zien schitteren hebben onze kinderen keer op keer laten zien dat je als team veel meer kan bereiken. Daarom zijn wij als trainers niet per se trots op de prestaties van de B1 maar meer op de manier waarop alle spelers samen zijn gegroeid. Want afspraken maken is leuk, maar om deze keer op keer heel het seizoen door na te komen is voor deze kids een waardige prestatie:

  Yitte, tijdens het spel ben jij een hartstikke goeie korfballer. Je heb geleerd om jouw spel maar vooral jouw stemming niet af te laten hangen van anderen, om geen omgekeerde wereld te spelen en om vanuit een vechtsituatie toch rust uit te stralen. Je leert dingen heel erg snel en bent ook goed in je functies, het belangrijkste is om soms ook stil te staan bij hoe goed het nu eigenlijk gaat. Dus hou zo vol en koester ook wat er goed gaat!
  Eloin, je bent de rust haarzelf. Alle heren mogen jou op hun knieën bedanken voor de bediening van hun goals en ook hun verdedigende acties zal jij in de achtergrond goed maken door in het overzicht te verdedigen. Ook heb jij een aantal wedstrijden laten zien een waar doelpuntenmachine te zijn met een geweldig zuiver schot. Blijf alle dingen die je wil durven en blijf ook alles willen. Durf maar in de voorgrond te treden en dingen en functies op je te eisen. Op die manier kan je heel veel nog bereiken.
  Elisa, onze alleskunner. Doorbraken, afstandsschoten, tweede kansen ze vliegen er allemaal in. Aangever, rebounder en 1 tegen 1 verdedigster. Met overzicht in je spel zou jij al deze dingen samen kunnen knopen en dat heb jij een aantal keren dit seizoen al laten zien. Als jij dit even moeilijk vond kan jij jezelf ook heel goed focussen op één functie en dat is erg knap. Ga zo door en dan knopen we dit seizoen nogal die functies aan elkaar.
  Alyssa: Onze power vrouw. Voor de tegenstander ben je een nachtmerrie (vraag dat maar aan de dames van Fortuna, Valto en Ondo) en in het veld en op trainingen ben je heerlijk jezelf. We hebben jou erg veel zien lachen tijdens de trainingen en als jij dingen met plezier doet ben jij niet te stoppen en gelukkig maak jij dit jaar erg veel plezier. Stop niet met lachen want dat staat je erg goed!
  Milan: Mil, jij hebt dit jaar van jouw grootste zwakte je absolute kracht gemaakt. Jij liep aan het begin van het jaar als kleine jongen rond maar ben echt volwassen geworden. Altijd balen en ingezakt van tegenslagen. Inmiddels weet jij als de beste dat tegenslagen erg goed zijn voor je. Tegenslagen zal je nog altijd krijgen, maar onthoudt dan dat je na tegenslagen veel sterker kan opstaan en dat je dit nodig hebt om beter te worden dan je ooit was. Inmiddels ben je uitgegroeid tot een energieke, sterke en snelle man. Je maakt in sommige wedstrijden al het verschil tussen winnen en verliezen wat erg knap is. Je hebt het balen ingeruild voor lachen en daar zijn wij erg trots op en daar mag jij zelf ook trots op zijn. Dus borst naar voren en kop omhoog, dan kan je alles bereiken wat je wil.
  Dirk: Jij bent het voorbeeld van de ongelooflijke groei die we als team hebben gemaakt. Van “Dirk schiet ook eens op links” naar groot, sterk, zuiver schot en ongelooflijk fanatiek. De manier waarop jouw spel is gegroeid is iets wat wij in zulke korte tijd nog nooit hebben gezien. Al is het geen verassing, want de manier waarop jij met jezelf omgaat op trainingen is bewonderenswaardig. Probeer deze stijgende lijn door te zetten net als dat je geleerd hebt om al je acties door te zetten en dan storm je lekker door.
  Sean: Jij hebt weinig zwaktes in jouw korfbalspel. Een zuiver schot, snelle acties en goeie rebound in de aanval. Voor verdedigen en ballen stelen kan jij verdedigend als de beste. Vooral de uitstraling waarmee je deze dingen doet is mooi om te zien. Blijf dus ook altijd lachen en blijf altijd in contact met je coaches en teamgenoten want die kunnen jou erg goed helpen. Dit is ook waar jij zelf de grootste stap hebt gemaakt dit jaar, jij kan jouw teamgenoten met jouw spel ontzettend veel beter maken en hierdoor heb jij jezelf dit seizoen omgetoverd als onze betekenis van “een goeie korfballer”. Ga zo door want op deze manier word je zelf beter en maak je andere beter, waaronder je coaches ;).
  Daan: Je bent op jouw manier geweldig. Rustig aan de bal, rustig in overleg en altijd meedenkend over het spel. Wat superknap is, is dat jij rust uitstraalt en tegelijkertijd heel explosief kan zijn in je scores. We hebben natuurlijk aan het begin van het seizoen wat verwachtingen uitgesproken naar de derde en tweede jaars en jij voldoet aan alle verwachtingen. Er gaat tegenwoordig geen wedstrijd voorbij waar je niet kan stellen dat je de beste van het veld was. Dit is allemaal erg fijn en leuk maar wij zijn op één ding nog veel trotser: Je ben een speler geworden met een “Die Haghe identiteit”. Vallen en opstaan, altijd doorgaan, harder werken omdat je moe wordt, nooit een krachtduel uit de weg gaan en de belangrijkste: altijd je teamgenoten helpen. Het is geen toeval dat als jij goed speelt de rest ook gaat shinen en ik hoop van harte dat iedereen in jou ziet wat wij in jou zien. Ga zo door Daan.
  En als laatste onze aanvoerster Esmee, je ben een echte “Die Haghe speler”. Als vechtersbaas voor alle ballen gaan, je teamgenoten helpen tijdens het spel maar ook als de bal het vak uit is, praten met je teamgenoten en extra hard werken als je moe wordt of als het tegenzit. Net als Daan heb jij ook als derde jaars een belangrijke stap gezet in het beter maken van je ploeggenoten. Jouw rol was dan ook om niet alleen jezelf beter te maken maar ook om anderen beter te maken, en dit kan jij als de beste. Jouw waarde voor je team licht dan ook bij het broeders- en zusters gevoel. Wat het knapste is aan jouw spel is dat jij zonder doelpunt aanvallend een boost geeft aan je vak en enorm belangrijk ben om een wedstrijd niet bijna maar helemaal te winnen. Je ben lekker tegendraads wat ook ons aan het denken blijft houden. Ga zo door!
  Invallers Timo, Caitlin en ook Eelko heel erg bedankt! Ook jullie zijn deel van de B1 dit seizoen.

  Gevoel van trots overheerst op dit moment. Het belangrijkste is om deze ontzettende leercurve vast te houden en met heel de ploeg nog meer mooie herinneringen te maken dit seizoen.

  Namens jullie coaches, bedankt!

  Sander, Kor en Jo