• Die Haghe A1 - Albatros A1….heel belangrijk

• Voor het positieve korfbalgeweld van 2 en 1 uitbrak, moest de A1 tegen Albatros. Punten waren zo belangrijk en de uit wedstrijd meegenomen was het gevoel echt dat het moest kunnen. Ik zag vanaf de 1e minuut een ploeg die er vol voor ging. Veel inzet en beleving en dat zien we heel graag vanaf de kant. In de 1e helft ging het echt gelijk op, mede omdat we niet altijd scherp waren in de verdediging. Gelukkig konden we met 2 verschil in ons voordeel de rust in.
    In de kleedkamer zag ik dat de koppies goed stonden, vertrouwen, positief en de wil om te winnen straalden jullie uit. Als ik heel eerlijk ben, heb ik dat niet altijd gezien, maar nu wel en heel voorzichtig dacht ik….dit gaat goed komen. De 2e helft sloegen we het gaatje van 4 doelpunten. Prima, maar dat gevoel bleef niet want met 3 doelpunten op rij kwam Albatros toch weer dichterbij, Tussenstand 13-12.
    Daarna was het woord weer aan ons en pakten we het goed op, steeds 4 doelpunten voor. Met 4 minuutjes op de klok denk je dan…in de knip, maar het werd nog spannend. Was het de spanning, ik denk het wel. Hier moeten we van leren, om een overwinning veilig te stellen, rustig uitspelen, koppie erbij houden.

Gelukkig sleepten we de overwinning binnen en ik denk ook verdiend. Ik zag een A1 die we allemaal graag willen zien, veel inzet, goede schoten, fel verdedigen en dan zie je dat het kan. Deze was heel belangrijk mensen, een belangrijke stap naar ons einddoel en dat is handhaven. De heren van de selectie waren uitstekende supporters, want ook dat helpt. Al met al gingen we met een grote glimlach van t veld, top gedaan mensen, dit smaakt naar meer.

We bedanken natuurlijk onze mensen op de bank, Sean, Rix, Esmee en Lisa jullie zijn toppers. De jurytafel functioneerde weer prima met speciale dank aan Erik van Halteren die de tafel compleet maakte.
    Straks vakantie, mensen die weggaan veel plezier, blijf heel!
    Ik heb genoten van deze pot en dat was ook even belangrijk.

Namens ons allen feliciteren we natuurlijk de selectie met het kampioenschap, kortom het was een top middag voor Die Haghe!