• Spirit A1 - Die Haghe A1…hele fijne

 • Zaterdag, stromende regen en een lange rit naar Voorthuizen voor de boeg. Met de prima chauffeurs (dank) bereikten we mooi op tijd de bestemming.
  Spirit een ploeg net als wij, vorig jaar gepromoveerd, alleen zij met een wildcard. Vooraf denk je dus dat dit 1 van die wedstrijden is waarbij de punten heel belangrijk zijn.
  De tegenstander was ons niet echt bekend, maar we wisten wel dat ze fysiek speelden, we waren wat dat betreft dus gewaarschuwd.

  De 1 e aanval had er zin in en al snel 0-2 voor, goede start dus! Helaas werd het ook snel weer 2-2, maar we gingen goed door en het ging eigenlijk prima. We lieten ons niet in war brengen van de irritaties die ontstonden door het spel van Spirit. Veel kleine overtredingen, maar gelukkig gingen we met een mooie voorsprong de rust in; 3-7.
  Na rust ging het ruim 10 minuten even helemaal mis. Spirit ging beter schieten, wij minder en we lieten ons echt uit het spel halen. De scheids had het niet helemaal in de hand. Do werd echt in de heupzwaai genomen, maar kreeg een vrije bal tegen. Een dame van Spirit moest er 5 minuten uit met een gele kaart, kortom heel vervelend. Het meest vervelende was dat de ploeg uit Voorthuizen ineens met 10-8 voor stond. Gelukkig bleven we knokken en de stip van Finn zorgde ervoor dat we de aansluiting hielden. Nog 1x kwamen ze voor, maar toen herpakten we ons. De scheids kreeg de overtredingen ook door en we kregen meer vrije ballen. Karlijn zorgde voor de gelijkmaker en na de 13-13 van Iloy mocht Servais weer op de stip. Heel cool benutte hij deze. Isabel gooide gelukkig toch haar vrije bal er in en Onze koele Servais benutte weer een stip, heel knap, en we stonden er weer 3 voor. Spirit gooide er nog 2 van ver in, maar de overwinning was terecht en de 2 belangrijke punten in de tas.

  Het is moeilijk om dit soort wedstrijden goed te spelen, de punten zijn belangrijk en die hebben we, dus groot compliment voor allemaal. Jullie bleven bij die achterstand echt onwijs knokken en in mijn ogen, maar die zijn wat geel/zwart, was het een verdiende overwinning. Ik bespeurde een beetje gemengde gevoelens na afloop, maar dat we blij waren met de punten overheerste gelukkig. Dit zijn van die hele fijne overwinningen, zeker als je nog een terugreis van 1,5 u voor de boeg hebt. Via een gezellige stop bij de Mac met z’n allen, waar jullie mij een lieve kaart en mooie puzzel gaven (super gaaf mensen, waardeer ik zeer), omdat ik jullie de komende 2 weken even moet missen.

  Ik wil de reserves/ invallers Rix, Sean en Lisa bedanken, fijn dat jullie er altijd bij willen zijn. Natuurlijk ook de autorijders, die ons rond 21.00u weer veilig dropten bij Die Haghe. Ik hoop jullie te volgen via een live stream. Pak de punten ook volgende week mensen. Ik denk aan jullie.
  Dit was in ieder geval een hele fijne!

  Tot, hopelijk, snel.

  Petra