• Dag 7 Die Haghe kamp 2023, de laatste. De allerlaatste!

  • Na een late avond voor alle kinderen en de leiding – in het bijzonder de droppinggroep met de oudste aspiranten en 4 man leiding die om 06:18 pas binnen kwamen – mochten we wat langer blijven liggen  en startten we de dag met ontbijt om 09:00 uur. De eetzaal was ’s nachts omgetoverd tot een waar carnavalspaleis vol met ballonnen en slingers. Alaaf, fijne carnaval voor iedereen! Voor iedereen die om 08:50 nog in zijn of haar bedje lag, werd de polonaise door de kamers ingezet. De sfeer zat er meteen goed in!

    Voor het ochtendspel speelden alle kinderen in het bos het spel Carnaval in het bos. Ze moesten als ploeg kleurenkaartjes verdienen en deze inleveren bij de posten in het midden van het bos. Zodra die post van jouw team de meeste kleurenkaartjes had, hoorde die post ook bij jou. Bij de posten rondom het midden konden ze kaartjes verdienen door opdrachten uit te voeren, zoals “finish lyrics”, carnavalsquiz vragen en carnavalswoorden spellen. Het spel werd uiteindelijk gewonnen door het team van Rick.

    Vlak voor het ochtendspel konden we opnieuw na een basketbalongelukje naar het ziekenhuis met Nick. Gelukkig niks gebroken. Of zou Nick dit gedaan hebben om ook even langs de Mac te kunnen rijden? Gelukkig nam Nick ook voor iedereen één kipnugget mee, voor na de lunch. Dat was nog eens een leuke verrassing!

    In de middag werd er traditioneel eieren gegooid. Met dit jaar voor het eerst een dubbel ei voor diegene die de hele week goed voor hun ei hadden gezorgd. Dit moest wel eerst lang een parcours met een tunnel en hard met ballen gooiende leiding. Uiteindelijk kwamen leider Vincent en Kaylee tot de verste afstand, namelijk tot 26 meter! Hoewel er eerst twijfels waren over de rauwheid van het stuiterei van Vincent,  ging het ei uiteindelijk toch echt kapot. Toen was het snel douchen voor iedereen en aan tafel voor de laatste avondmaaltijd; shoarma! Wat een heerlijke maaltijd weer. De kookploeg heeft ons echt elke dag goed verzorgd met hun uitgebreide maaltijden. Het ging ook echt tot op de bodem op.

    Na de maaltijd konden we de zaal klaarmaken voor het Circus Carnaval. Heel veel mooie verschillende carnavalsoutfits en onder leiding van twee circus directeuren was er een divers programma aan optredens . Zo was er een diabolo act, dansjes, een goochelact, een illusionisten act, trics en kunstjes en een eindlied van de aspi’s. Kortom, een zeer gevarieerde avond. Uiteraard sloten we weer af met een disco waar werd gedanst, geroeid, gezwaaid met shirtjes en met alle kinderen “dit is mijn club” gezongen. Na een ronde nachtzoenen, nachtknuffels en nachthigh-fives gingen de pupillen moe maar voldaan de stapelbedden in. Na wat gepraat en gegiechel sliepen die al snel. De aspi’s mochten nog even doorfeesten en eindigden de avond met een slaapzak en kussen in de zaal, om nog even met Rick op de gitaar samen liedjes te zingen. En toen was de koek echt op. Iedereen ging rustig naar boven omkleden en beneden weer tandenpoetsen. Een uur later zijn de jongens nog niet terug, dus we denken dat ze het afscheidsfeestje nog even op de meidenkamer voortzetten. Wij ruimen hier met z’n allen een beetje op, om morgen goed en op tijd te kunnen vertrekken.

    Dit was het laatste verslag van het kamp, aangezien we morgen om 1030 al vertrekken met de bus. We houden jullie uiteraard via de social media op de hoogte van de aankomsttijd!