• Dag 6 Die Haghe kamp 2023, All you need is Love!

  • In de vroege ochtend hing er al zoveel liefde in de lucht! Om half 8 kwamen de eerste kinderen al naar beneden; Valentijnsdag dus overal hartjes. Voor de één een verschrikking, maar voor de ander weer een reden om wat liever tegen elkaar te doen. En dat deden ze!

    In de ochtend gingen de aspiranten naar het bos voor het Dorp van de Liefde. Bij 5 verschillende posten konden ze grondstoffen winnen om gebouwen van het liefdesdorp bouwen. Maar er liepen ook twee in het bos, die grondstoffen konden afpakken als ze je konden raken met een bal. Naomi en Alina renden zich rot door het bos, toch lukte het veel groepjes om hun grondstoffen bij elkaar te vinden. Het team van Iza, Servais, Alyssa, Emma en Noa wonnen met maar liefst 56 punten!

    Op het veld speelden de pupillen het Hartendieven. Zou het jou lukken om de juiste helften van de harten te vinden? Er werd fanatiek gestreden, zelfs toen de eerste druppels van een buitje op het veld vielen. En wat waren die gouden harten bijzonder, die pasten maar op één manier aan elkaar. Wat een kanjers, die pupillen! Het spel werd uiteindelijk met één punt van verschil gewonnen door het groepje van Lynn, Julian, Kaylee, Evi, Sterre, Thomas, Glenn, Nick en Amy V!

    In de middag weer heerlijk speculaasjes op brood en lekker liedjes zingen met elkaar. Met de hele groep Oh Oh Den Haag zingen, onder leiding ook van Jayden. Daarnaast zingt inmiddels het hele kamp “linge lange letje” mee, aangeleerd door Julia. Mochten de kids dat straks onderweg op vakantie gaan zingen, zing dan maar gewoon mee. Je leert het zo 😉

    Na de lunch konden we nog even vrij buiten spelen; dat liep voor leider Quint helaas wat minder af. In een poging te dunken belandde Quint ongelukkig op de vloer, dus konden we naar het ziekenhuis. Gevolg, een breukje in het polsgewricht. Quint koos voor het rode gips; nu was Bruce niet meer de enige in het gips. Echt twee breukbuddy’s!

    Ondertussen speelden de kinderen het grote verzamelbingo, waarbij bij elk  behorende bingo getal er spullen in het kamphuis gezocht moesten worden. Alles werd overal vandaan getoverd, in drie rondes werd er Bingo gespeeld. Wat een chaos, maar wat een lol! Tot aan ‘s avonds nog een schoen kwijt, maar gelukkig weer teruggevonden.

    Daarna volgde het avondeten; een heerlijke Pasta Pesto stond er op het menu. Maar aangezien het Valentijnsdag was, werd er uiteraard wel gedate aan tafel. Alle meiden moesten aan de ene kant van de tafel gaan zitten. Toen kwamen de jongens binnen en werd er met een lootje bepaald, tegenover wie je tijdens het diner aan tafel zat. Dat was nog eens een leuke manier om elkaar beter te leren kennen! De maaltijd zelf was heerlijk, er werd zeer vaak twee keer opgeschept. Na nog een raketje toe ging iedereen weer aan de afwas.

    Na nog even allemaal buiten gespeeld te hebben, Bingo te hebben gespeeld of nog een chipje te hebben gegeten werd er in de avond voor de pupillen en de aspiranten een wandeltocht klaargezet. De Valentijnstocht bleek echter een Spooktocht te zijn! Met het vasthouden van de leiders liepen de pupillen dapper langs de eng verklede leiders en vonden ze het na afloop eigenlijk best wel gaaf! De aspiranten waren natuurlijk veel stoerder. Dat was aan het gegil in het bos niet echt terug te horen.

    Na een lange dag gingen de aspiranten om 0130 naar bed. Nou ja, niet alle aspiranten. De 4 oudsten konden hun kleren aanhouden voor een ouderwetse dropping…

    Tot morgen, op onze laatste volle dag! Alaaf!