• Dag 5 Die Haghe kamp 2023, Woef, miauw, knor en kukeleku!

  • Het is dierendag vandaag! En als je goed naar de slaapkamers kijkt, dan klopt het wel een beetje; wat een zwijnenstal 😁. Houd er maar alvast rekening mee, dat er wat kruisbestuiving qua kleding heeft plaatsgevonden. Na in de nacht al door een aap te zijn gewekt, werd dit bij Timo nog eens dunnetjes over gedaan. Wie kan dat nou zeggen? Ook de andere kinderen werden verwelkomd door een complete beestenboel!

    Na het ontbijt gingen de pupillen het bos in voor het Huttenbouwen. Met al het dode hout – en soms wat losse spullen die Vincent had meegesmokkeld – werd er goed samengewerkt om de mooiste hutten te bouwen. Met een goed verhaal kon je ook nog bij de centrale post spullen lenen. Bij de hut moest natuurlijk ook een huisdierenverblijf worden gebouwd. Na afloop werden alle hutten bezocht en met een verhaal aan elkaar verteld over het idee rond de hut. Mooi om te zien dat alle groepen een andere hut de maximale drie punten gegeven hadden!

    Bij de aspiranten speelden ze Wolven en de Zeven Geitjes, gebaseerd op het programma het Jachtseizoen. De 5 groepen kregen in een groot speelveld 10 minuten voorsprong op de wolven. De wolven moesten op jacht om de geitjes te pakken. Per 10 minuten werden de locaties van de geitjes gedeeld. Werd de groep gespot, dan moesten ze getikt worden door de wolven. Dan waren de geitjes direct af. Welk groepje als laatste overbleef, had gewonnen! De wolven waren zo op elkaar ingespeeld, dat er wel 2 rondes gespeeld kon worden. De eerste ronde werd gewonnen door het team van Tess, met Jade, Iza, Daan en Elisa; de 2e ronde door het team van Naomi; Sienna, Julian, Isabel en Noa.

    Na de lunch werd er in de middag een speurtocht gelopen door het bos. Onderweg kwamen we allerlei dieren tegen, waarbij we spelletjes tegen elkaar moesten doen. Zo zat er een bij, een tijger of een zebra. Bij de koe konden we even rusten, en de ijsbeer had als traktatie een fijn ijsje voor iedereen! Het winnende team bestond uit Servais, Jamie, Sophie, Kaylee en Laura.

    Na het middagspel kwam ook de postbode langs. Wat leuk om te zien hoe fijn de kinderen het vinden post te krijgen! Ondertussen waren Vincent, Maritza, Bram, Myrthe, Marcella en Erik druk bezig met het Mexicaanse feestmaal. Wat gezellig dat iedereen aan tafel zelf kon bepalen wat er op de wrap gedaan kon worden. Dat was nog eens een feest aan tafel!

    In de avond stond voor de pups nog het dierengeluidenspel op het programma. In het bos waren er 9 posten verstopt die de kinderen op volgorde moesten zoeken. Dit konden ze doen op basis van geluid. Zo was er een Haagse Kikker, een Verdwaalde Walvis, een verkouden kip, warrige wolven en gemolken koeien, een ondervoede kitten en een Scheveningse schreeuwmeeuw. Eigenlijk moest je stilzijn om de dieren goed te kunnen horen roepen. Maar dat was nog best moeilijk! Tot slot liet de Ommelse boskakeloris ook zijn geluid horen. Dit spel werd gewonnen door het team van Maritza, met Jonah, Nick ,Marijn, Kaylee en Amy V.

    De aspiranten hadden een vossenjacht in het donker, met onder andere een aap in een boom, 3 valse vossen en een vergeten vleermuis. Dit spel werd gewonnen door Esmee, Sean, Jeremy en Anouk. Doordat de aspi’s ondertussen steeds slimmer worden, waren ze allemaal vrij snel klaar met het spel. Niet erg vonden wij, konden ze tenminste op tijd naar bed 😉. Dat geeft ons alle tijd om met liefde aan de slag te gaan met de versieringen voor de feestdag van morgen🧡!