• Dag 4 Die Haghe kamp 2023 Wilhelmus vaaaaaaan oraaaaanje !!!!!!!

  • Een vrolijke oranje vlaggenzee vanmorgen op het kamp, het is Koningsdag! De meeste kinderen kwamen ook in het Oranje. En over Oranje gesproken, uiteraard werd in de ochtend Yitte door de hele zaal gefeliciteerd met haar Europees Kampioenschap. Ook klonk er een luid Lang zal hij leven voor kampleider Erik. Je kunt de dag slechter starten!

    Op het programma stonden in de ochtend het Maxi versus Willyspel voor de pupillen op het veld en Vlaggenroof voor de aspiranten. Op het veld moesten de pupillen in hun eigen vak – een strijd tussen de Maxima’s en de Willem Alexanders – hun fles water verdedigen tegen aanvallen van buitenaf. Team Maxima won deze strijd! In het bos werd het een spannende strijd tussen de twee teams om het vinden van elkaars vlag, ondertussen kon je de ander zijn of haar kaartje verkrijgen als je een hogere rang had. Mede door het goede zoeken werd een 0-2 achterstand omgezet in een 3-2 winst. Teamcaptains Marjolein en Marcella waren door het dolle, hun team had gewonnen!

    Na een lunch met de voor de kampgangers inmiddels befaamde speculaasjes voor op brood, stonden de Koningsspelen op het programma. In totaal 6 onderdelen die ervoor zorgden dat er over het hele terrein druk gesport werd met elkaar. Twee vakken korfbal met twee palen in ieder vak, Ultimate Frisbee, blind volleyballen, Kickball, Jeu de Boules en Golf ; en dat allemaal in een zeer warme temperatuur. Dus konden we tussendoor even pauzeren voor een heerlijk bekertje limo of water, een stuk watermeloen én een nieuwe ronde zonnebrandsmeren. Ook heel belangrijk! De teams 1 en 6 hadden het beste gescoord, dus gefeliciteerd Daan, Kai, Elisa, Jade, Sienna, Marijn, Jonah, Sabiya en Sophie; Milan, Julian K, Isa, Yitte, Tygo, Jayden, Rozanne en Bruce!

    De dag eindigde met de groepsfoto en werd er met elkaar opgeruimd terwijl de kookploeg al was begonnen aan de avondmaaltijd. Nasi! Een zeer uitgebreid buffet, waar weer heerlijk van gesmuld werd. Met nog een dikke plak cake en slagroom toe zaten alle kids natuurlijk bomvol! Maar wacht, daar ging het winkeltje een half uur later open… Daar was nog net een plekje vrij voor bij de meesten . Na het winkeltje namen we afscheid van Milan, die morgen al op vakantie gaat.

    In de avond gingen de pupillen naar het bos om de jacht op de Hollandse kunstroof te spelen. In een zoektocht naar allerlei kleurenposten kregen de groepen aanwijzingen om de drie verdachten aan de juiste datum, roof en vluchtmiddel te koppelen. Het team van Maritza was hier de winnaar, Rozanne, Marijn, Amy B, Jonah, Jayden en Laura hadden de kunstroof met zo min mogelijk tips opgelost; knap hoor!

    De aspiranten gingen in het donker per groep op pad voor het spel de De heilige kroon. De heilige kroon was gestolen, aan de kinderen om deze misdaad op te lossen. De kinderen moesten een tocht lopen langs een route waar gemaskerden stonden te wachten om vragen met ja of nee te beantwoorden; ook liepen er nog wat opstandelingen door het bos. Het weer werkte erg mee met het spookachtige thema, de aspiranten liepen vol in de regen! Hierdoor veranderde de route enigszins tijdens het spel en kon er niet echt een winnend team worden aangewezen. Maar met kinderen die zeiknat met een lach op hun gezicht het kamphuis binnen komen, zijn er natuurlijk alleen maar winnaars!

    Het was een lange dag, het wordt een korte nacht. Want jawel, ook het versieren voor de volgende feestdag gebeurt in de late uurtjes. Daarnaast vieren wij vannacht met de leiding ook een mini diplomafeestje voor Eva, die haar PABO studie heeft afgerond. Zo feesten we lekker door, op naar de woensdag. Tot morgen!