• Dag 3 Die Haghe kamp 2023, SinterKerst en Nieuw!

  • In de vroege ochtendzon een kerstman zien zitten op het terras, was voor sommigen wel een vreemd gezicht vanmorgen. Ook de Pietenbaret en kerstmutsen waren er volop. Tijdens het ontbijt deelde Ellen mee dat we meteen een lunchpakket moesten smeren en dat kon maar één ding betekenen: We gaan zwemmen!

    In groepjes verdeeld wandelden we allemaal zo’n 1,5 kilometer naar het Prinsenmeer, waar we met de hele club aan het water zaten, vlak bij de glijbaan. Een hele dag waterpret met luchtbedden, volleyballen en tennis op het zand. Maar aangezien de aspiranten wel allemaal hun ei moesten meenemen, werd er ook een parcours via de glijbaan afgelegd. De aspiranten moesten daarna hun ei aan hun pupillen buddy geven die vervolgens ook nog de glijbaan af moesten. Van alle eieren die nog heel waren overleefde ieder ei de waterglijbaan. Plots kwam er na de lunch een waterfiets onze kant op met jawel: Sinterklaas én de Kerstman samen! Ook zat de boot nog vol met een Piet, die het knechtwerk overigens liet uitvoeren door twee Kerstelfen. Evi kreeg van de Sint een cadeau voor alle kinderen, heerlijke waterijsjes! Wat een verwennerij, met dit warme weer! Na een spontaan potje luchtbeddenhonkbal en een jamsessie van onze eigen Rick, gingen we moe en hongerig weer terug naar het kamphuis. Onderweg hoor Sienna nog even “krak” in haar broekzak, en liep het eigeel tergend langzaam haar schoenen in. Door de warmte werd nog even gehoopt op een omelet onderweg. Toch nog een ei gesneuveld.

    Na een frisse douche konden we weer aanschuiven, onze driesterrenbrigade had weer een heerlijke maaltijd verzorgd, pasta Bolognese en een frisse salade. Jammie! IJs met slagroom toe maakte het helemaal af! Vlak voor het avondspel nog even alvast een stukje van het dansje oefenen onder leiding van Naomi, Alina en Tess. En er zitten dit jaar toch weer wat danstalenten bij, soepele draaiingen en swingende moves hoor!

    Dan het avondspel, Sport en Spel had de eetzaal omgetoverd tot een waar Casino. Alle kinderen kregen van de kerstman een envelopje met speelgeld mee en zo mocht er tegen elkaar of tegen de bank gespeeld worden aan de tafels met Roulette, Black Jack, Perudo, Paardenrace en Poker. Anouk was de eerste die met een lege envelop de eerste lening kon aangaan bij de bank. Heel gek, ineens was het bijna middernacht en moest het spelen worden stilgelegd voor het aftellen van de klok, het was immers oudjaarsdag! Zo werd er – al keken de kinderen wat vreemd – gelukkig nieuwjaar geproost en gewenst met elkaar. Uiteindelijk werd Timo eerste bij de aspiranten met een winst van 3410 euro! Bij de pupillen was Mila de gelukkigste speler met een winst van 1330 euro! Zo gingen de meeste pupillen rijk aan geld en plezier richting het bed.

    Voor de aspiranten stond nog een verrassing op het programma, Ninja Warriors tegen de leiding! In het donker op de zandvlakte mochten de aspi’s de strijd aan om de breeklichtjes. In een gevecht met de leiding kwamen de kinderen steeds als winnaars uit de bus met als grootste winnaars de groep met Lisa, Esmee, Elisa, Alyssa, Milan, Servais, Julian, Jade, Noa, Sean. Met een uitgeputte leiding en een triomfantelijke, maar vermoeide groep aspiranten kwam ook deze dag tot een einde. IN een kamphuis met een inmiddels slapende pupillenafdeling werd er nog even fris gedoucht. De meiden aspiranten zijn in afwachting van Yitte, die na een EK korfbal met het Nederlands Team onder de 15 in Hongarije Europees Kampioen is geworden. Die kan ieder moment aan komen rijden. De leiding is ondertussen weer druk in de weer voor de nieuwe feestdag van morgen!