• Die Haghe kamp 2023, dag 1, wat een feest!

  • Na het uitzwaaien van alle ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en alle andere bekenden reden we Den Haag uit. Na een soepele busreis en het uitpakken van de vrachtwagen kon het Die Haghe kamp, “Één groot feest!” echt beginnen. Met 52 kinderen en 22 man/vrouw aan leiding startte de feestweek met het voorstellen van het geweldige team en met de opening door middel van de taptoe van onze vliegende keep Marjolein konden we starten met de feestdag van vandaag: Bevrijdingsdag! Om het gebouw goed te leren kennen werd er gestart met het brandoefeningenspel. Door het volgen van een lint door het hele gebouw werden alle kamers aangedaan en de nooduitgangen verkend, terwijl ze met hun groepje ook steeds in elke ruimte een vraag moesten beantwoorden. Uiteindelijk was Team 7 met Julian K, Noa, Rohan, Milou en Evi de winnaar van het brandoefeningenspel!

    Daarna was het ondanks de hitte een drukte op het grote speelveld. Er werd gevoetbald, gefrisbeed, gekorfbald en gebasketbald. Ook kwamen de eerste spellen kaarten alweer op tafel. Wat een gezelligheid met elkaar!

    Rond 1800 had de kookploeg de maaltijd klaar en konden alle kinderen die inmiddels best hongerig waren geworden zich tegoed doen aan de tomaten- of groentesoep en broodjes knakworst. Met een ijsje als toetje kon de maaltijd worden afgesloten met de eerste kampliedjes. Wat is dat lied over die boom toch lang! En daarna moest natuurlijk ook de afwas gedaan worden! Lekker ouderwets, niks vaatwasser en allemaal gezellig afdrogen. Als je de schone vaat maar niet liet vallen, want dan mag het … opnieuw!

    In de avond voor het eerst naar het bos om met de pupillen het fobieënspel te spelen. In het kader van Bevrijdingsdag liepen er verdwaalde soldaten in het bos die bepaalde angsten hadden, die geholpen moesten worden als je ze vond. Iedere soldaat had speciale hulp nodig, die je kon kiezen uit het lijstje wat je mee had gekregen. Als je alle soldaten had geholpen kon je op zoek naar de kolonel Quint, die verstopt was in het bos. En die was heel goed verstopt, in zijn groene trui! Uiteindelijk was Team 2 met Sabiya, Rohan, Julian, Aniek en Kick nét iets eerder en wonnen zij het fobieënspel!

    De aspiranten hadden eerst nog het rode draadspel, waar levend mastermind werd gespeeld. Wat een energie hadden de aspi’s! Na een verkoeling door de limonade konden ook zij naar het bos voor het fobieënspel. Zij speelden hetzelfde spel, alleen dan met kolonel Sander. Mede door de nachtogen van Esmee ging haar groepje – met Julian, Servais en Anouk - er met de winst vandoor.

    Tja en toen nog slapen. Dat was wel even wennen! Wat een gegiechel bij de meiden en een hoop gepraat bij de jongens! Met zaklampen mocht nog even worden gefluisterd, maar daarna was het rond 2300 toch echt wel stil bij de pupillen. Ook bij de aspiranten was het om 0.00 uur stil. Maar of ze echt gingen slapen…?

    Foto’s zijn te zien op de facebook pagina Die Haghe kamp. Word gauw lid als u dat nog niet bent!

    Tot morgen!