• Die Haghe speelt laatste wedstrijd gelijk

• Voor deze laatste wedstrijd van de competitie speelde Die Haghe tegen de Leidse Ploeg Pernix. Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel. Die Haghe was zeker van de promotie naar de ERE/Klasse en Pernix speelt volgend seizoen Hoofdklasse. Niets stond dus een leuke wedstrijd in de weg behalve dan dat het op het veld aan de Baambruggestraat erg warm en benauwd was.

Matige afronding
    Die Haghe heeft het eigenlijk altijd moeilijk wanneer zij tegen Pernix spelen en dat was nu niet anders. Aan het begin van de wedstrijd scoorden beide ploegen 1 keer, maar daarna wist men moeizaam de korf te vinden. Die Haghe had wel meer overwicht qua gecreëerde kansen, maar kon pas na elf minuten op 3-1 komen. De gehele eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde en beide teams misten zelfs 2 strafworpen. Even leek het verschil tot de rust hetzelfde te blijven maar vlak voor het rustsignaal wist Pernix tot op 1 verschil te komen.

Fysiek
    De 2e helft tapte de Oranjehemden uit Leiden uit een ander vaatje. Zij probeerden het de Kanaries door fysieke duels het vuur aan de schenen te leggen en dat lukte prima in de eerste 10 minuten. Die Haghe had het moeilijk en miste nogal wat kansen, terwijl Pernix wel de korf vond en zelfs op een 6-7 voorsprong kwam. Toch herstelde de thuisploeg zich knap en begon een tempo hoger te spelen.  Met een sublieme Lars Alsem onder de korf wist men meerdere aanvallen te produceren en ook de verdedigende rebounds waren meestal een prooi voor hem. Hierdoor liep Die Haghe via 12-8 weg naar 15-11 tot 7 minuten voor het einde en leek de wedstrijd beslist. Die Haghe liet zich echter door enkele arbitraire beslissingen uit het spel brengen en moest toestaan dat Pernix vlak voor het einde toch nog langszij kwam.

Topprestatie
    Het seizoen is nu klaar en de ploeg van coach Tim Abbenhuis mag zeer trots zijn op wat zij dit seizoen hebben bereikt. Als promovendus direct bovenin meedraaien en dan als beloning de promotie naar de hoogste klasse behalen is gewoon een topprestatie. Nu is het afwachten wie de tegenstanders worden voor het eerste deel van volgend seizoen en kan de ploeg zich verder ontwikkelen tegen de sterkste tegenstanders.