• Albatros A1 - Die Haghe A1….bij de beste 4 van Nederland!
 • Tja daar zit ik dan, in de Ardennen, uitkijkend over een prachtig landschap, maar zo nagenietend van Die Haghe A1!
  Het begon zaterdag in de kleedkamer met een foto die Alex had meegenomen van de enige A1 ploeg van Die Haghe die Nederlands kampioen werden in de hoofdklasse. Precies 25 jaar geleden wonnen zij van Albatros, hoe toevallig is dat. Wij konden, de eerste kleine kroon, tegen Albatros, opzetten. Een punt was genoeg om die belangrijke 2e plek te houden.

  De ranglijst laat zien dat de vogels uit Zwijndrecht onderaan staan, dus dat zou toch moeten lukken, maar thuis hadden we het destijds zwaar en wonnen met slechts 1 punt verschil.
  Maar ook deze wedstrijd lieten jullie weer zien, een enorme ontwikkeling door gemaakt te hebben. Met de laatste aanwijzingen van de coaches het veld in. Voor de verandering kwamen we maar eens met 0-1 voor door een sterke Levy. Verder in de 1e helft, kwamen we nog niet echt los, Albatros speelde lange aanvallen, wij soms iets te gretig. Gelukkig bepaalde, wederom Levy, de ruststand op 8-10. Dat moest dus iets beter, maar dat realiseerden jullie je ook.

  De 2e helft moest het dan maar echt gebeuren. Albatros probeerde en probeerde, maar de Zwijndrechtse vogels konden niet op tegen het geweld van de Haagse kanaries. Een riante voorsprong werd gepakt met prachtige doelpunten, geweldige verdedigende acties, betekende 8-17 voordat Albatros de eerste na rust pas scoorden. In gevaar kwamen we echt niet meer, al lieten we bij 9-19 de teugels vieren. Maar de eindstand van 14-21 zegt weer genoeg voor onze trouwe lezers, maar het grootste nieuws is dat DIE HAGHE A1 DE KRUISFINALES HEEFT GEHAALD!
  Een prachtige prestatie in dit hoofdklasse geweld. De blijdschap was er wel degelijk, de opluchting ook. Volgende week nog een pot tegen KCC, die we ontspannen kunnen spelen.

  Dit hebben we met z’n allen alvast bereikt en daar mogen we heel trots op zijn. Realiseer je dat je bij de beste 4 teams van Nederland hoort mensen!
  Gelukkig ook goed nieuws uit Putten waar het 2e kampioen werd, gefeliciteerd mensen.

  Ik dank tenslotte de trouwe reserves, de vele supporters en autorijders. We hebben allemaal genoten en we zijn allemaal trots op dit team. Zeker is Zoë te noemen die haar teleurstelling heeft omgezet in een nuttige functie bij de ploeg, nl die van verzorgster en het was nodig. Groot compliment voor haar om de grote teleurstelling om te zetten in deze taak.
  Ik ga nu nog even genieten in de Ardennen, tot zaterdag allemaal!

  Petra