• KIPPIE´S VOORBESCHOUWING speelronde 12 veldcompetitie
 • Het pinksterweekend waren er geen wedstrijden en dus kon de selectie even genieten van een weekje ontspanning tijdens het jaarlijks TTKT wat weer een heerlijk goed georganiseerde dag werd. Voor de een idd ontspanning maar voor mij persoonlijk een behoorlijke inspanning waar ik, op het moment van schrijven, wel de spierpijn van moest verwerken. Maar nu ligt de focus weer op de competitie en deze is met nog 3 wedstrijden te gaan in de finale weken beland waar alles beslist gaat worden.
  Die Haghe is volop in de strijd om bij de eerste 2 te komen en wellicht bij een misstap van KVS ook nog voor plek 1. Zoals eerder vermeld gaat nummer 1 volgend seizoen sowieso in de nieuw te vormen Ere-Klasse uitkomen maar is er voor de 2 beste nr´s 2 van de overgangsklasse ook een plek hiervoor gereserveerd. De 2 slechtste nr´s 2 kunnen dan via een beslissingswedstrijd tegen de nummers 7 van de Hoofdklasse ook nog kans maken. Vooralsnog staat Die Haghe er heel goed voor is er nog van alles mogelijk wanneer je ook de andere 3 poule´s van de Overgangsklasse bekijkt.
  Deze Speelronde gaan beide teams het opnemen in een uitwedstrijd tegen De Meeuwen en dat is ondanks hun 5e plek op de ranglijst zeker geen te onderschatte tegenstander. Zo wisten zij het SKF in de vorige wedstrijd behoorlijk lastig te maken. Bij de heren hebben zij goede schutters in huis met vooral Jarin Bruinekreeft en Lars de Kruiff en bij de dames staan Romy Bijsterbosch en Dorinda kleijer hoog op de topscoorderslijst. Aan de Haagse kant zijn er echter veel spelers die de doelpunten kunnen maken. De thuiswedstrijd won Die Haghe pas in de slotfase de wedstrijd wat aan geeft dat het een lastig wedstrijd voor de boeg heeft. Bij winst is de 2e plek in de poule een feit. Wanneer dan de uitslagen in de andere poules gunstig zijn zou het zomaar kunnen zijn dat een plek in de Ere-klasse ook behaald is.

  Voor Die Haghe 2 kan de wedstrijd tegen De Meeuwen 2 bij winst het kampioenschap betekenen want dan kan Dalto alleen nog maar op gelijke hoogte komen maar het onderling resultaat is in het voordeel van Die Haghe. Maar nummer 3 De Meeuwen zou dit natuurlijk willen voorkomen dat dit bij hun op het veld gevierd kan worden. De thuiswedstrijd werd met ruim verschil gewonnen wat niet betekend dat dit dus een zekerheidje zal zijn. Voor coaches Erik Snaphaan en Michel Korporaal dus weer een wedstrijd om de ploeg op scherp te zetten en een mooi seizoen te bekronen met een titel én promotie naar de nieuw te vormen Hoofdklasse.

  Voor beide teams dus een belangrijke dag en kunnen wel support gebruiken. Dus mocht je erbij willen zijn moet je naar Putten rijden. De wedstrijd van Die Haghe 2 begint om 14.00 uur en aansluitend volgt Die Haghe 1

  En het weekend kan dan helemaal compleet worden wanneer Die Haghe A1 wint bij Albatros, want dan hebben zij zich geplaats voor de kruisfinale.

  Succes en veel plezier!!