• Die Haghe wint moeizaam van hekkensluiter

• Voor de op één na laatste thuiswedstrijd trad de nummer 2 van de ranglijst aan tegen hekkensluiter Tweemaal Zes. Die Haghe wist wel te winnen, maar het ging een stuk moeizamer dan iedereen had verwacht.

Sterker
    Vanaf de eerste seconde wist Die Haghe lange aanvallen te spelen die niet in scores werden uitgedrukt. Tweemaal Zes ging effectiever met de schoten om en had de helft minder doelpogingen nodig om met 3-3 in het spoor van Die Haghe te blijven. Die Haghe was wel sterker in het spel en wist, nadat beide teams een strafworp hadden gemist, eindelijk het verschil naar 6-3 te brengen. Het wachten was op een grotere voorsprong, maar de bezoekers uit Maartensdijk bleven effectief (met name één heer die voor rust 5 keer de korf vond) en kwamen weer terug tot 7-6. Die Haghe kon dankzij een hoog reboundpercentage langdurige aanvallen spelen, waar Tweemaal Zes het vaak met kortere aanvallen moest doen. Beide ploegen scoorden om en om tot de ruststand 10-8.

Scherpte
    Bij aanvang van de 2e helft was Die Haghe nog niet scherp en daar profiteerde Tweemaal Zes direct van door de stand gelijk te trekken. Daarna pakte de Kanaries het wel weer goed op met 3 scores op rij, waarna ze de voorsprong nooit meer weggaven. De veel scorende heer werd aan banden gelegd, uiteindelijk gewisseld en met nog 12 minuten op de klok bij de stand 16-13 was het wachten op de definitieve “nekslag”. Helaas konden beide teams niet echt meer overtuigen. De wedstrijd kabbelde naar het eind waarbij er aan beide kanten nog een keer werd gescoord en de eindstand op 17-14 werd bepaald.

Stand
    KVS won overtuigend en is op weg naar de titel. Die Haghe kan, na een weekje rust i.v.m. pinksterweekend, dan bij De Antilopen de 2e plek veiligstellen. Daaronder is het niet meer van belang. Alleen de onderste plek is dan nog belangrijk maar dan moet Tweemaal Zes wel alles gaan winnen.