• Die Haghe A1 - PKC A1....met opgeheven hoofd

• Na de 2 prachtige potten tegen Nieuwerkerk en Fortuna, stond nu PKC in de Baambruggestraat. De landskampioen en een tegenstander waar we in de uitwedstrijd kansloos waren.Ik was dus erg benieuwd hoe ver we nu echt zijn. Jullie zelf ook want de strijdlust, focus was er duidelijk en ook voelden we dat we niet kansloos waren.
    Traditioneel kwamen we met 0-1 achter, maar de 1-1 viel al snel.Het 1e kwartier hadden we het echt moeilijk. PKC kon met veel rebound en schotkracht uitlopen naar een 2-6 voorsprong. Een time out van onze kant deed de ploeg heel goed en langzaam begonnen we grip te krijgen op de wedstrijd. We kwamen zelfs op 2 doelpunten, maar steeds scoorde de Papendrechters weer dat gaatje van 3.
    De rust was nodig, bijkomen en de bekende punten op de i.
    Ik zag een 2e helft waarin we echt beter waren dan de landskampioen, maar de afrondingen van onze kant lieten echt te wensen over. Wat als er beter geschoten was, wat als al die kleine kansen erin waren gegaan......we zullen het nooit weten natuurlijk. Vaststaat dat we de 2e helft ons echt konden meten met de landskampioen en waar we in september vorig jaar nog volledig kansloos met 24-15 naar huis gestuurd werden, was het nu een gelijk opgaande pot, met name de 2e helft dus. De eindstand 14-17 en een groot applaus van het weer veel aanwezige publiek viel jullie ten deel en dat is volkomen terecht!
    We moeten eerlijk zijn en de overwinning van PKC een terechte noemen, maar oei oei wat kwamen we dichtbij!

De bloemen voor het behaalde kampioenschap van PKC zijn gewoon terecht en dat merkte ik bij de ploeg ook al snel.
    Natuurlijk is daar even die teleurstelling, maar ook al vrij snel de berusting. Met opgeheven hoofd dus van het veld af, A1 en dat deden we.

We hebben in 2 wedstrijden nog minimaal 1 punt nodig om de play offs te halen en ik denk dat dat de bekroning voor jullie (alvast) moet zijn voor een geweldig seizoen. Ik???....heb toch weer genoten van jullie en zoals ik vanaf de 1e wedstrijd al mag schrijven......ik blijf enorm trots op jullie!
    Dat ene punt moeten we gewoon kunnen halen en daarna zien we verder.
    Nu eerst een weekend schieten op de club.
    Natuurlijk bedanken we alle kanjers weer die trouw op de reserve bank zitten en filmer Syl ook bedankt.