• KIPPIE´S VOORBESCHOUWING speelronde 10 veldcompetitie

  • Nu de voorjaarvakantie voorbij is, gaat de veldcompetitie de beslissende fase in voor niet alleen de strijd om het kampioenschap, maar ook in welke klasse de selectie volgend seizoen gaat uitkomen. Voor beide teams ziet het er op dit moment zeer gunstig uit maar geeft nog geen garantie op het eindresultaat dus moet de focus er volop zijn om de huidige rangschikking te behouden.

    Die Haghe 1 speelt tegen koploper en gedoodverfde favoriet KVS en dat beloofd een heerlijke wedstrijd te gaan worden. De achterstand bedraagt 3 punten en wil het nog eventueel zicht op de titel houden moet er dus gewonnen worden. Maar ook is winst belangrijk voor plek 2 omdat deze dan wellicht als één van de beste nr´s 2 recht geeft om volgend seizoen in de Hoogste klasse uit te komen. De uitwedstrijd begon Die Haghe niet goed aan de wedstrijd maar wist zich knap te herstellen en wist het zelfs op voorsprong te komen maar waren het de vissen die toch aan het langste eind trokken. Helemaal kansloos is Die Haghe dus niet maar moet het wel de absolute vorm hebben want KVS is vanaf het 2e deel van de zaalcompetitie erg goed op dreef. Met de heren hebben zij een aantal goede schutters in huis maar ook onze heren doen het gewoon goed wat dit betreft. Ook de dames van beide teams weten de korf goed te vinden en lijkt het afhankelijk van de vorm van de dag wie de punten in de tas gaan stoppen. Mocht Die Haghe verliezen dan kunnen de nummers 3 en 4 weer op 2 punten achterstand komen en is alles voor plek 2 nog mogelijk.

    Ook voor Die Haghe 2 staat er een belangrijk duel op het programma, want nummer 2 Dalto komt op bezoek met een achterstand van 3 punten. De uitwedstrijd was een erg spannende en werd door Die Haghe 2 met 1 doelpunt verschil gewonnen en weet dus dat het een lastige wedstrijd gaat worden. De eerste plek geeft recht op promotie naar de op één na hoogste klasse en bij winst is dit dus bijna zeker. Echter zal Dalto er alles aan doen om dichterbij te komen en zo de competitie spannend houden.De wedstrijd van Die Haghe 2 begint om 14.00 uur en dan aansluitend de wedstrijd van Die Haghe 1.

    Maar daarvoor spelen ook nog onze kanjers van Die Haghe A1 in strijd om de 2e plek tegen concurrent Fortuna A1. Ik verwacht veel supporters uit Delft en Scheveningen dus laten wij ook met heel veel supporters aanwezig zijn om de teams te steunen. De weersverwachtingen op het moment van schrijven zijn redelijk goed dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke korfbalmiddag.

    Ik wens iedereen natuurlijk weer veel succes en vooral veel plezier en laten wij er met z´n allen een leuke dag van maken.