• Zegetocht naar Zeeland

• Afgelopen zaterdag ging de hele selectie op een soort roadtrip naar Zeeland om samen een mooi einde aan zaalseizoen 22/23 te breien. Er stond niets meer op het spel voor de Kanaries, dus dat beloofde een gezellig en ontspannen dagje te worden. Maar ja, als je er dan toch bent….

Eerste bestemming: Arnemuiden, waar het tweede moest aantreden tegen TOP. En zoals het een ware kampioen betaamt, werd ook deze laatste wedstrijd netjes winnend afgesloten met 16-21.

Volgende halte: Middelburg, waar ONDO klaarstond om te vechten voor de laatste kans op lijfsbehoud. Dan moest Valto wel haar plicht tegen RWA vervullen en ONDO minimaal 1 punt tegen ons pakken. De Zeeuwen begonnen dan ook strijdlustig en sterk aan de wedstrijd. Zij namen zo’n 20 minuten het voortouw, tot het bericht binnenkwam dat Valto onverwachts van RWA had verloren. Het besef van de onafwendbare degradatie trof de Middelburgers als een mokerslag en het licht ging even bij ze uit. Toch ging het met de rust nog aardig gelijk op: 12-13.

ONDO toonde in de tweede helft karakter en bleef zijn stinkende best doen, maar de kansen die Die Haghe in de eerste helft nog liet liggen, gingen er nu ineens wel allemaal in. In razend tempo liepen de geelzwarten uit naar 22-14  en was de wedstrijd gespeeld. Eindstand: 16-27.

Na deze zegetocht door Zeeland, was het natuurlijk op de terugweg feest in de bus. En terecht: de spelers en begeleiding mogen trots zijn op hun uitstekende prestaties dit zaalseizoen!

Dank aan al het publiek en supporters voor jullie steun en graag tot op het veld!