• TOP A2 - Die Haghe A1.......een mooi slot

  • Na het mooie weekend van vorige week, mochten we de competitie afsluiten tegen TOP. Ik was benieuwd met welk doel onze coaches kwamen. We willen immers altijd winnen, jezelf ontwikkelen etc. Nu kwam er toch een mooi doel uit de hoge hoed. We konden de minst gepasseerde A ploeg worden. het doel was nu proberen er 30 te maken en er maar 10 door te laten. Na 10 minuten bleek al dat dit moeilijk zou worden, niet die 30 maar die 10.
    De start was helaas weer niet wat we voor ogen hadden. TOP nam brutaal een voorsprong van 5-3. de aanvallen van onze kant liepen wel, maar de afwerking liet ons weer even in de steek. Een paar Toppers schoten met scherp, dus dat moest beter. Na de gelijkmaker 5-5 van An, liepen we heel makkelijk weg naar een mooie ruststand van 9-16. Na rust werd het echt weer genieten van een ontketende ploeg.
    Ach misschien lieten we er iets te veel door, maar we maakten er wel weer heel veel. leuk was dat ook onze reserves, die de laatste minuten mee mochten doen, meededen met scoren. Uiteindelijk sluiten we af met een 17-35 overwinning, een mooie afsluiting van een hele goede competitie. Slechts 1 wedstrijd verloren, veel doelpunten en weinig tegen, wat wil je nog meer.

    Wat ik als nieuwbakken teambegeleider heb gezien, is dat iedereen zich persoonlijk heeft ontwikkeld, sterker is geworden, dat is naast de promotie de grootste winst. Voor mij als korfballer heel leuk om te zien! We mogen, nee moeten, terugkijken op een sterke zaalcompetitie.  We waren de grote favoriet en hebben dat ook gewoon waargemaakt. Een heel groot compliment dus. Natuurlijk werden we bijgestaan door onze reserves uit de A2 en de B1 die er altijd bij waren, super! 

    Bedankjes mogen ook uit naar alle ouders die altijd klaar stonden om te rijden, de jurytafel te bezetten en niet te vergeten we speelde iedere week in schoon gewassen shirts! Iedereen bedankt hiervoor.

    Is het doel van onze coach behaald........ja we zijn uiteindelijk toch die minst gepasseerde ploeg! 

    Nu even vrij en dan op naar de 2e helft veld waarin we in de hoofdklasse de 3e plek graag minimaal willen vasthouden en liever naar boven kijken dan naar beneden. Een mooie uitdaging. Bedankt allemaal voor dit mooie zaalseizoen...het was een mooi slot zaterdag.

    Petra