• KIPPIE`S Voorbeschouwing zaalcompetitie speelronde 13

 • Met nog 2 wedstrijden te gaan is de strijd om het kampioenschap beslist en feliciteer ik VALTO met hun titel en promotie. Die Haghe eindigt in ieder geval als 2e want kunnen ook niet meer achterhaald worden. Voor plek 3 komen nog 3 ploegen in aanmerking. Tilburg staat 1 punt voor op Fortis en Vriendenschaar. De echte spanning zit onderin de ranglijst waar deze week beslist kan worden wie er degradeert. Wie speelt zich veilig= wordt dit ONDO, RWA of toch nog HKV.

  We beginnen dan ook maar met deze ploegen en HKV moet naar Tilburg om daar het begin van de Houdini-act te beginnen. Er moet worden gewonnen , want bij elk ander resultaat is degradatie een feit.Het reft het dan niet om juist Tilburg te treffen wat de laatste wedstrijden prima bezig is en het zelfs Valto erg lastig wist te maken en pas in de slotfase verloor.

  De wedstrijd van de week is voor mij RWA tegen ONDO. RWA moet winnen en het liefst met 2 doelpunten verschil om ONDO op onderling resultaat te passeren. Elk ander resultaat betekent dat ONDO veilig is en dan behouden blijft voor de Overgangsklasse. Wanneer RWA en HKV winnen valt de definitieve beslissing in de laatste speelronde.

  Fortis en Vriendenschaar spelen met het gelijk aantal punten tegen elkaar en de winnaar kan dan nog strijden met Tilburg om de 3e plek te bemachtigen. Ik verwacht hier een hele leuke wedstrijd omdat beide onbevangen kunnen spelen.

  Tenslotte komt de ongeslagen Kampioen naar Den Haag om nummer 2 Die Haghe ook weer te verslaan. De Kanaries willen echter graag het verlies van de heen wedstrijd recht zetten en zo Valto op de eerste verliespunten te trakteren. Zal Valto wederom juist tegen Die Haghe een ongekend schotpercentage bereiken of hebben zij nog het feestje in de benen. Ook hier verwacht ik dat het een heerlijke wedstrijd gaar worden met veel doelpunten.

  Ik wens iedereen weer veel plezier en succes.