• KIPPIE´S VOORBESCHOUWING zaalcompetitie speelronde 10

  • Deze speelronde wordt gespeeld over 2 weken ivm het carnavalsweekend en dus onze medekorfballers in het zuiden dit uitgebreid kunnen vieren. Staan er belangrijke wedstrijden op het programma? Jazeker wel want onderin is het vooral spannend voor ONDO, HKV en RWA in strijd voor de degradatie te ontlopen en voor Valto en Die Haghe is het belangrijk om te blijven winnen in strijd voor het kampioenschap.

    Die Haghe speelt in Hardinxveld-Giessendam tegen Vriendenschaar en zal denk ik een getergde groen-witte brigade tegenover zich vinden welke het verlies tegen HKV wil goed maken en om niet te dicht bij de onderste drie te komen. Voor het team van coach Abbenhuis (Die Haghe) na de uitstekende partij tegen RWA vol vertrouwen de wedstrijd tegmoet zien. Toch zal het scherp moeten zijn omdat Vriendenschaar weliswaar niet lekker draait maar hebben eerder dit seizoen getoond een aardig balletje kunnen gooien. Met Patrick Noordzij,Marijn Bakema en Anne Timmer hebben zij goede schutters in huis. Maar dat geldt natuurlijk ook aan de Haagse zijde maar hebben het genoegen dat iedere week wel iemand opstaat om veel doelpunten te scoren en de rest van het team scoort dan ook mee. Mijn verwachting is dat het redelijk gelijk op zal gaan maar dat Die haghe uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe trekt.

    HKV Ons Eibernest speelt de kraker van deze week in de eigen sporthal tegen ONDO. Met 1 punt minder kunnen De Eibers met een overwinning dus goed zaken doen om boven de degradatiestreep te komen. Bij verlies lijkt degradatie bijna niet meer te ontlopen. ONDO speelde tegen VALTO een goed pot en pas in de laatste 10 minuten moest capituleren. Toch sla ik HKV hoger aan wanneer zij de strijd die vorige week te zien was wederom kunnen bewerkstelligen. De spanning zal er bij beide ploegen vol op staan en de vraag is wie er het best mee om kan gaan.

    Een week later speelt koploper VALTO uit tegen FORTIS en dit kan best wel eens spannend worden. De laatste 2 wedstrijden behaalde de Lierse ploeg niet het niveau wat tegen Die Haghe werd behaald en wellicht dat een week rust hen wel goed uitkomt om de koppies weer leeg te krijgen. Fortis speelt de laatste weken best goed en kunnen misschien wel eens voor de verrassing van deze speelronde zorgen.

    Tenslotte speelt het, in mijn ogen, veilige Tilburg thuis tegen RWA. Hopelijk zal het carnaval hen niet naar de benen zijn geslagen want anders voorzie ik een tegenstander die dan bloed zal ruiken en de punten graag mee naar huis willen nemen. Dat is ook hard nodig om in het spoor van de concurrentie te blijven.

    Ik wil iedereen die carnaval gaat vieren veel plezier wensen en voor de wedstrijden iederen weer veel succes !!