• Kippie's voorbeschouwing speelronde 9

    \

  • Na de vorige speelronde hebben Valto en Die Haghe hun positie op de ranglijst behouden en lijkt het tussen hen twee te gaan wie de titel pakt maar Die Haghe moet wel wachten op een fout van de koploper en zelf geen punten meer laten liggen. Daar achter lijken Fortis en Vriendenschaar veilig voor de onderste twee plekken. Tilburg staat op de rand van de top 4 en onderste 4 en zal oplettend moeten zijn dat het ONDO, RWA en HKV onder zich weet te houden.

    Koploper Valto gaat op bezoek bij ONDO en dat mag normaliter geen probleem zijn. Echter hebben de Zeeuwen de punten nodig in strijd tegen degradatie en zal het, gesteund door het thuispubliek voor een stunt willen zorgen. Wanneer Valto een mindere dag heeft zie ik wel mogelijkheden voor ONDO maar anders vrees ik voor een duidelijke overwinning voor de Westlanders.

    Ook voor Die Haghe geldt eigenlijk hetzelfde tijdens de uitwedstrijd tegen RWA. De thuisploeg moet winnen om eerst ONDO in het vizier te houden om vervolgens voor te blijven op HKV. Die Haghe kan bij puntverlies de titel dan wel vergeten dus ook zij zullen vol voor de winst gaan om in het spoor van Valto te blijven. Met de instelling zoals tegen Tilburg vorige week moet het gewoon mogelijk zijn om de punten mee naar huis te nemen.

    Ook nummer 3 Fortis speelt een uitwedstrijd en wel tegen Tilburg. Fotis is de laatste 4 wedstrijden nog ongeslagen en wil daar graag een 5e wedstrijd aan toe voegen om 3e op de ranglijst te blijven. Het zal dan een gedreven Tilburgse 8-tal tegenover zich vinden. Tegen Die Haghe moesten zij pas in de slotfase buigen en nu in de eigen krappe sporthal de punten willen behalen en zo aan te sluiten in strijd voor de 3e plek.

    In Den Haag krijgt nummer laatst Vriendenschaar op bezoek en moet het de neerwaartse spiraal waarin het zich begeeft zien om te draaien. Vriendenschaar draait ook niet zoals het zou kunnen dus wellicht kunnen “De EIBERS” verrassen met een overwinning.

    Zoals u ziet staan er bij alle wedstrijden wel iets op het spel dus ga lekker naar uw favoriete ploeg en moedig hen aan.

    Veel succes en plezier!!