• Die Haghe 2 is bezig aan een goed seizoen

  • Nu er een korfbal loze periode aan breekt, nu maar eens een verslag hoe het Die Haghe 2 is vergaan op het veld en in de zaal tot nu toe en dat is zeker goed te noemen.

    Veld
    Na een gedegen voorbereiding begon Die Haghe 2 aan de uitwedstrijd tegen Dindoa . Dit werd mede door hevige regenval en veel wind een moeizame wedstrijd met weinig doelpunten. Wel werd er met 9-10 gewonnen en de eerste 2 punten waren binnen. De eerste thuiswedstrijd tegen Wageningen werd vooraf gedacht dat het wel eens moeilijk zou gaan worden, maar dat bleek niet het geval en met een duidelijke 27-8 werd deze tegenstander naar huis gestuurd. Wedstrijd nummer 3 was Dalto de tegenstander in Driebergen en dit was een zeer spannend duel waar beide teams nog niet verloren hadden. Uiteindelijk was het Die Haghe wat de winst met 14-15 naar zich toe trok en alleen aan de leiding kwam. Vervolgens kwamen de Meeuwen en daarna De Antilopen op bezoek en bleek Die Haghe met 23-14 en 24-8 een maatje te groot. De laatste uitwedstrijd tegen Pernix werd ook al een ruime overwinning 9-15 om vervolgens de eerste returnwedstrijd en tevens de laatste voor het veld dit jaar tegen Dindoa. Dit werd wel een spannend duel maar ook nu was het Die Haghe wat aan het langste eind trok met 16-12.


    Hierdoor staat Die Haghe 2 aan de leiding met 3 punten voorsprong op nummer 2 Dalto.

    Zaal
    Tegen wat minder bekende tegenstanders begon het eerst aan de uitwedstrijd tegen Tilburg en moest toezien dat de thuisploeg Die Haghe de eerste nederlaag toebracht na een heerlijke wedstrijd 23-19. Nu was ik benieuwd hoe de ploeg hier mee om zou gaan en dat bleek in de thuiswedstrijd tegen RWA waar dit met een gedegen winst van 21-15 werd rechtgezet. Vriendenschaar kwam naar Den Haag om 2 punten mee te nemen, maar kwam van een koude kermis thuis en zag een scherp Die Haghe met 19-15 winnen. De laatste wedstrijd van 2022 moest ook Fortis er aan geloven en met 17-21 de winst aan Die Haghe laten.


    Die Haghe 2 staat in de zaal nu gedeeld 2e met Valto en moet 2 punten goed zien te maken op Tilburg

    Tot nu toe dus een goed seizoen voor de ploeg van Eric Snaphaan en Michel Korporaal. De eerstvolgende wedstrijd is 14 januari tegen HKV/Ons Eibernest en begint 16.10 uur.

    Kom onze kanjers steunen !!