• Avanti - Die Haghe A1….goed maar te weinig

  • Avanti een tegenstander waar we al vaker tegen gespeeld hadden, moest ook gewoon gewonnen worden. We wisten dat dit kon, maar de manier waarop was belangrijk voor het team en de coaches.

    Gretig en goed verdedigen en het 1e schot van Carlijn betekende een goede start.
    De ploeg straalde veel energie uit, iets wat we afgelopen tijd soms wel even gemist hadden, verdedigde als vanouds. Ieder rebound was voor onze heren. Goede druk op de schoten van Avanti, het was gewoon prima! Het zal de trouwe lezer dan ook niet verbazen dat onze kanjers uitliepen naar 1-7. Avanti kwam ietsjes onder onze druk uit, maar verder  dan 4 doelpunten kwamen ze niet. Het was erg leuk om jullie met deze energie te zien ballen. Soms ook hele fraaie aanvallen.
    De rust brak aan met een 4-12 tussenstand.

    Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Een sterk en goed rebounded Die Haghe, alleen vielen de schoten niet meer makkelijk. Was het dan minder…nee zeker niet. De aanvallen waren goed en afwisselend, maar ze vielen gewoon niet. Natuurlijk probeerde Avanti het en als je zelf niet scoort….juist dan vallen ze een keer aan de andere kant. Toch hoorde ik de coaches heel tevreden zijn en dat is ook volkomen terecht. We weten allemaal dat straks tegen de concurrenten de afronding echt scherper moet, maar voor nu was het heel fijn te zien dat jullie de positieve energie weer hadden!De eindstand 13-21, maar dat had wat mij betreft 31 mogen zijn.

    A.s dinsdag de inhaalwedstrijd tegen KZ, de opdracht mag duidelijk zijn..winnen.

    Helaas kan ik er niet bij zijn, maar ik heb er alle vertrouwen dat ook dit gaat lukken.Het liefst goed en veel i.p.v. te weinig, maar dat is aan jullie.

    Ik zie jullie pas 5 januari. Niels, Alex, Tijn, Kor, Bram, Björn,Levy, Anne, Do, Isabel, Carlijn, Zoë en niet te vergeten alle ouders, hele fijne feestdagen, een goed uiteinde en een mooi start van 2023!

    Succes voor de mensen die maandag moeten en de hele ploeg succes dinsdag.

    Petra