• Die haghe A1 - Danaiden A1…..weer veel tegen weinig

• Na t onverwachte vrije weekend stonden we te popelen om eindelijk die nare smaak van Groen Geel weg te spoelen. Is de ploeg uit Leiden dan de ideale tegenstander vraag ik me dan af. Je weet dat je de wedstrijd heel makkelijk gaat winnen en je krijgt weinig tegenstand. Met alle respect voor de ploeg uit Leiden, zij horen niet thuis op dit niveau.
    Maar goed, wij moesten de uitdaging dus bij onszelf zoeken met goed korfbal.
    Met die opdracht dus het veld in. De eerste aanvallen liepen niet echt en zowaar kwam Danaiden op 0-1. Geen paniek natuurlijk maar t gaf wel aan dat we niet goed waren bij de start. Natuurlijk wordt het snel rechtgetrokken en begonnen we aan een mooie reeks. 9-1 was het toen Danaiden er toch ineens 3 achter elkaar maakte. Een wake up voor ons, dus maar tandje erbij en dat resulteerde in een 15-5 ruststand. Tijdens de rust werd alles goed doorgenomen en de 2e helft ging beter, aanvallend. Met name Do wist het gat makkelijk te vinden.

De stippen van Bram zijn echt een zekerheid, maar ook An, Levy en Isabel deden lekker mee. Iedereen scoort en dat is heel belangrijk. De eindstand was 32-10 wat natuurlijk prima is. Korfballend leren we niet veel van deze wedstrijden, maar je moet jezelf blijven trikkeren om ook deze potten korfballend goed te spelen. Ik denk dat we dat de 2e helft ook echt gedaan hebben.
    De verhouding heren/dames doelpunten was 18/14 en dat geeft aan dat we in de breedte goed zijn en over veel schijven kunnen scoren. Uiteindelijk werd het dus toch veel tegen weinig. Zaterdag naar Avanti en ook dan moeten we er weer staan.
    Niet onvermeld mag dat de ploeg een mooi trainingspak heeft waardoor we een goede uitstraling hebben en daar wil ik de club voor bedanken!