• Die Haghe 2 ongeslagen “Herfstkampioen”
  • Het seizoen van Die Haghe verloopt vooralsnog zeer voorspoedig en kan het alleen maar trots op zichzelf en de prestaties zijn. Natuurlijk ben je vooraf aan het seizoen benieuwd hoe het team zich gaat houden maar de coaches Eric Snaphaan en Michel Korporaal hadden een doel voor ogen en tot nu toe komt dit uit.

    De eerste wedstrijd was uit tegen Dindoa 2 en deze verliep nogal moeizaam maar werd in Ermelo toch met 9/10 uit het vuur gesleept. Duidelijk was dat het schotpercentage de 2e wedstrijd tegen Wageningen 4 omhoog moest. Vooraf werd er gedacht dat tegen dit ervaren team het wel eens een lastige pot zou kunnen worden maar niets was minder waar en met een duidelijke 27-8 en een mooi schotpercentage werd deze horde genomen. Voor wedstrijd 3 moest het naar Driebergen om het sterke Dalto 5 tegemoet te treden. Dit is een team met zeer veel ervaring en waren ook nog ongeslagen. Echter bleek ons jonge team opgewassen tegen de sluwe tegenstanders en wonnen met 14-15 en dus alleen koploper. De 2 wedstrijden daarna tegen Tweemaal Zes 2 en De Meeuwen 2 bleek het vertrouwen toegenomen te zijn en met respectievelijk 8-19 en 23-14 werden ook zij aan de zegekar toegevoegd. Ook Antilopen 2 en Pernix 2 konden niets aan de ongeslagen status veranderen en met 24-8 en 9-15 werden er weer 4 punten aan het totaal bijgeschreven. De laatste wedstrijd thuis tegen Dindoa 2 ging het weer wat moeizamer maar uiteindelijk werd er gewonnen met 16-12 en dus nog steeds zonder enig puntverlies. De enig over gebleven concurrent is Dalto 5 welke op 3 punten volgt. De rest staat inmiddels al op 7 of meer punten en lijken geen gevaar meer te vormen.

    Zo gaat Die Haghe 2 dus met veel vertrouwen richting de zaalcompetitie maar zullen het denk ik niet zo makkelijk krijgen als op het veld en kunnen dus alle steun prima gebruiken.