• Yes, gewonnen en veilig

• Die Haghe C1 – Vitesse C1 28 Mei 2022 11-6

Yes, gewonnen en veilig. Dat laatste was op zich niet een heel groot ding, want de laatste drie wedstrijden dit seizoen zijn tegen de drie lager geplaatste ploegen, maar toch…nu kunnen we helemaal vrijuit lekker ballen in de wedstrijden tegen Maassluis en Valto.
    Voordat ik de uiterst vermakelijke eerste paar minuten van deze wedstrijd beschrijf, haal ik nog heel even de wedstrijd van vorige week aan, Avanti uit.
    Daar is geen verslag van gekomen. Ik was er zelf niet bij maar een druk weekend in combinatie met de geluiden over de wedstrijd die mij bereikten, maakten dat ik een heel verslag maar even achterwege liet 😉 Het werd 14-6 voor Avanti (doelpunten kwamen uit handen van Juul, Sean 2x, Alyssa, Timo en Yit) en verder vergeten we deze wedstrijd maar gauw.
    Zo anders was de wedstrijd van vandaag tegen Vitesse. De eerste minuten van de wedstrijd kreeg ik niet eens bijgeschreven op m’n kladblokje, pfffff, wat een acties, kansen en een fit en fel Die Haghe zeg! Zij waren het veld ingekomen met een duidelijke opdracht: de ballijnen verdedigen en het Vitesse op die manier heel moeilijk maken. Maar…geen doorloopballen doorlaten. Dat laatste was in de eerste helft nog wel een dingetje, maar dat ballijnen verdedigen dat werkte goed!
    Het vak met Elisa, Alyssa, Timo en Daan begon scherp. Heel scherp. Timo nam de bal uit en Daan ging eigenlijk meteen richting paal en kreeg een mooie doorloop op een presenteerblaadje aangeboden. Zo jammer dat hij net mis was. Daarna Timo korte kans, en nog twee mooie kansen in dit vak..pffff het had al 4-0 kunnen staan. Nee natuurlijk kon dat niet ècht, want dit alles gebeurde in onze eerste aanval, de tegenstander had nog geen bal gehad! En toen zij die eenmaal kregen zat Tygo er met zijn grijpgrage handjes meteen tussen. De verdediging, verder aangevuld met Sean, Rona en Yitte, stond sowieso hun mannetje goed.

Alyssa opende de score door middel van een fraaie doorloopbal op Daan. Een aanval later ziet Daan zijn afstandsschot mis gaan, maar hierdoor wordt wel Timo (die een neusje heeft voor dat soort wegtrekballetjes) vrij gezet: 2-0.

Toch werd het gauw 2-2. Dat was een gevolg van het risico wat genomen werd bij het ballijnen verdedigen, waardoor wat basisprincipes niet helemaal goed meer uitgevoerd werden, met doorloopballen tegen als gevolg. Toch was de wedstrijd van ons. We waren duidelijk beter, sterker en feller dan Vitesse.

De 3-2 kwam van Elisa die door een felle actie van Alyssa vrijgespeeld werd. Helaas was Alyssa met deze actie ergens tegen een elleboog (of zoiets) aangelopen waar door ze een beetje dizzy door het veld liep. Even gewisseld voor Eloïn. Dat is best een uniek iets, Alyssa die naar de kant gaat. Maar haar steeds-blauwer-wordende-oog toonde waarom zij de eerste helft echt even moest bijkomen op de bank. Maar deze bikkel stond gewoon weer in het veld in de tweede helft hoor!
    Na de 3-3 (een schot van Vitesse zonder vang), werd het 3-4 tegen de verhoudingen in. Maar vanaf dat moment gingen we even orde op zaken stellen. Afstandschot Rona, van ver, BAM 4-4.
    Timo probeert vervolgens in de aanval met zijn befaamde kruip door sluip door acties de tegenstander in de luren te leggen. Deels lukt dat ook, maar ik geloof dat hij ergens ook zichzelf een beetje in de war bracht met zijn eigen acties 😊 het was wat rommelig (understatement!) maar ja, het leverde wel kansen! Het was Daan die Timo zijn acties beloonde en daarna was het dezelfde Daan die met een schot van afstand de ruststand op 6-4 bepaalde. Dat was lekker.
    Zoals gezegd kwam Alyssa de 2e helft weer in het veld, alleen nu in het andere vak. Rona mocht even uitpuffen. Vitesse mist dan een strafworp en de wedstrijd zakt een beetje in, al zijn we nog maar net in de tweede helft begonnen. Om wat vuurwerk te maken wordt Juul ingebracht. En dat kan ie. Onderscheppen, aanvallen, duels…hij kreeg een zet van de tegenstander en ja, zoals alleen Julian dat kan ving hij deze vakkundig op met een koprol. Sean werd vervolgens ook flink aan de kant gezet, en leek zich door deze onnodig fysieke fase nog bijna te blesseren maar gelukkig viel het mee.

Na een mislukte aanval van Vitesse mag Daan de bal uitnemen en hij heeft altijd wel een lekker pass in de vingers. Elisa in het voorveld, ja PRECIES op maat…op haar hoofd en zo kopt ze de bal vakkundig door in Alyssa haar handen. Heel bijzonder (vooraf geoefend jullie?)
    Dan scoort Juul van afstand: 7-4. (dat er heel misschien geen vang stond, maakt niet uit, want het was een doelpunt dus het “nee Juul…!” wat langs de kant opborrelde maakte al gauw plaats voor GOED GEDAAN JUUL!!!).

Sean krijgt dan een vrije bal, tegenstander 1 spring vol in, kans onderhands…mis, zelf afvangen, tegenstander 2 springt weer in, kans onderhands, vol gehinderd door tegenstander 1 èn 2, bal met twee handjes omhoog….doelpunt! HOE DAN Sean? En vooral ook HOE DAN scheidsrechter? Het is dat wij Sean hebben, die soms de meest onmogelijke ballen voor mogelijk houdt, maar dit waren meerdere stippen bij elkaar hoor. Maar goed, 8-4.

Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok in de tweede helft, maakt Vitesse eindelijk weer eens een doelpunt: 8-5 maar het verzet was allang gebroken hoor. Een vrije bal van Timo levert 9-5. En de 10-5, ja dat was een beauty: Sean passed vanuit het voorveld de bal op Julian die zo een doorloopbal uit de ruimte koelbloedig afmaakt: 10-5.
    Juul schrijft ook het laatste doelpunt aan Die Haghe zijde op zijn naam: wederom een doorloopbal, ditmaal omdat Yitte keurig in de aangeef ondersteunde: 11-5.
    Het slotakkoord was voor Vitesse: 11-6 maar we hebben hiermee toch maar een mooie, duidelijke overwinning geboekt. Dus staan we op een 5e plek met een duidelijk gat naar nummer 6 (vijf punten verschil). Boven ons staat Albatros met 2 punten meer. Ik zeg, als we nu eens…lekker vrijuit gaan ballen, dit seizoen leuk afsluiten en dan misschien plekje 4 overnemen van Albatros? Leuk doel toch?