• Twee verliest koppositie, het eerste nog steeds bovenaan

• Die Haghe 2 verliest koppositie.

Deze keer kwam het zeer ervaren KVS 4 op bezoek en deze geroutineerde ploeg wist de winst naar zich toe te trekken waardoor zij door het onderling resultaat nu boven Die Haghe staat maar nog niet bovenaan omdat ZKV 2 wist te winnen en de nieuwe koploper is met 1 punt voorsprong.

Die Haghe begon niet sterk aan de wedstrijd en moest toezien dat KVS al snel met 0-2 voor kwam te staan. Na de vak wissel wist Die Haghe dit snel recht te zetten met 2 scores maar KVS speelde zeer geduldig en omdat het 1e aanvalsvak van Die Haghe moeite had de korf te vinden liep het uit naar 2-5. Halverwege de eerste helft kwam Die Haghe nog wel tot 3-5 terug maar KVS was gewoon veel slimmer en vergrootte de voorsprong eigenlijk vrij makkelijk naar 3-8. Hoewel et moeizaam ging bleef Die Haghe natuurlijk wel hard werken om de achterstand te verkleinen en dit lukte tot 5-8 maar weer was het KVS wat de korf eenvoudig makkelijk vond en de voorsprong bij de rust naar 6-11 had uitgebreid.

Beter
    Hoewel KVS direct aan het begin van de tweede helft de 6-12 scoorde, gooide Die Haghe de schroom van zich af en sloop het langzaam naderbij. Na 46 minuten was het met 11-13 terug gekomen maar toen gaf de scheidsrechter een discutabele strafworp aan KVS en die pakte dit cadeautje graag uit. Na de 12-14 in de 53e minuut zou het nog kunnen maar KVS speelde rustig en met schoten over de korf die steeds weer goed werden afgevangen waren zij het wat naar 12-16 uitliep en speelde het de wedstrijd uit.

Stand
    Zoals boven vermeld staat ZKV 2 nu boven aan met 1 punt voor op Die Haghe en deze teams ontmoeten elkaar de volgende wedstrijd. Om nog kans op het kampioenschap te maken moet Die Haghe dus winnen en dan hopen dat KVS ergens nog punten laat liggen.

• Die Haghe eenvoudig langs Roda

Ook na speelronde 12 blijft Die Haghe koploper na de wel erg eenvoudige overwinning op Roda uit Westzaan wat geen moment aan een stunt kon denken.
    Hoewel het zonnetje lekker aanwezig was, stond er wel een aardige wind over het veld aan de Baambruggestraat en moesten beide teams na het eerste fluitsignaal hier even aan wennen, maar toen men een beetje gewend was ging het snel met de score aan Haagse zijde en scoorde het 4 keer op rij en wist Roda dat het een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan. Pas in de 14e minuut scoorden de gasten as hun eerste doelpunt en na de 5-1 in de 17e minuut de 5-2 liet volgen. Die Haghe schakelde even bij en liet geen spaan heel van de tegenstander. Aanvallend scoorde het zelf lekker door waar het verdedigend echt bijna niets weg gaf. Na 30 minuten spelen stond er al 12-2 op het scorebord maar door een strafworp werd de ruststand 12-3 en was de wedstrijd wel beslist.

Ontspannen
    De 2e helft begon en was het voor iedereen de vraag hoe hoog de uitslag zou oplopen. Door de tussenstand leek de verdedigende focus bij Die Haghe de 2e helft even wat minder maar aanvallend wist men wel door te blijven scoren. Tot aan de 48e minuut werd er om en om gescoord tot 16-6. Echter vanaf dat moment was de focus er weer en liep het vervolgens weg naar 21-6 met nog 2minuten te gaan. Dat Roda er nog 2 wist te scoren was voor de bekende statistieken en won Die Haghe met 21-8.

Stand
    Door deze overwinning blijft Die Haghe koploper en kwam de verrassing later op de dag toen bleek dat ZKV had verloren van Maassluis. Achilles won wel bij Kios en HKV won ook bij Apollo. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat Die Haghe nu 2 punten voor op Achilles en 4 op ZKV. Op 11juni is de volgende wedstrijd uit bij ZKV en bij winst kan het kampioenschap worden behaald omdat Achilles dan alleen nog maar op gelijke hoogte kan komen maar het onderling resultaat in het voordeel van De Kanaries is.

Deze wedstrijd begint om 17.00 uur op het veld van ZKC ’31 ivm het aanleggen van nieuwe velden bij ZKV. Kom met heel veel supporters naar Zaandam om de ploeg te ondersteunen en naar de overwinning toe te schreeuwen.