• Die Haghe 1 profiteert en pijnliik verlies 2

• Die Haghe 1 profiteert van puntverlies concurrenten

Nadat Die Haghe wist dat de concurrenten ZKV en Achilles gelijk hadden gespeeld, wist wat het te doen stond en won eigenlijk eenvoudig van HKV/Ons Eibernest en loopt een punt uit.

Matig
    De wedstrijd tegen HKV is altijd een spannende wedstrijd en is er veel strijd en passie te zien. Aan het begin van de eerste helft  was het HKV wat direct een 2-0 voorsprong wist te nemen, maar Die Haghe pareerde dit meteen terug met 2 doelpunten. Zo waren er na 3 minuten dus al 4 doelpunten en ging er eens goed voor zitten om lekker veel doelpunten te zien. Niets was minder waar, want gedurende de eerste helft bleek dat beide teams de verdediging aardig goed op orde had en er veelal schoten van afstand kwamen wat niet echt resultaat opleverde. HKV kwam op 3-2 in de 8e minuut maar 1 minuut was het Die Haghe wat voor het eerst op voorsprong kwam 3-4. Hierna werd het spel aan beide kanten niet echt best te noemen. Beide verdedigingen wisten de aanvallers goed aan de buitenkant te houden en dit leverde alleen wat schoten op die hun doel miste. Pas in de 23e minuut was het Die Haghe wat weer scoorde en begon vanaf dit moment beter te spelen maar kon de voorsprong niet verder uit breiden en met 4-6 brak de rust aan.

Komeet
    Ik weet niet wat er in het water bij Die Haghe heeft gezeten of wat coacht Abbenhuis had verteld, maar het begin van de 2e helft schoot Die Haghe erg scherp en na 36 minuten stond er ineens 4-11 op het scorebord en leek de wedstrijd gespeeld. HKV bleek geknakt en liep achter de feiten aan. Die Haghe nam ook gas terug en zonder enige moeite de wedstrijd uit spelen. HKV scoorde nog 2 keer daar waar Die Haghe nog 5 keer de korf wist te vinden en uiteindelijk simpel met 6-15 te winnen.

Stand
    Door deze winst en het gelijkspel van Achilles tegen ZKV staat het nu 2 punten los van deze teams. Komende zaterdag krijgt Die Haghe Roda op bezoek wat het eerder ZKV wel lastig heeft gemaakt en afgelopen zaterdag hun eerste winst wist te pakken. Zij lijken dus te knokken om toch degradatie te ontlopen en een kat in het nauw maakt rare sprongen. ZKV speelt tegen Maassluis en Achilles moet naar KIOS wat ook in goed vorm lijkt te zijn.

• Die Haghe 2 lijdt pijnlijk verlies

Die Haghe 2 moest in een heerlijke wedstrijd toezien dat HKV/Ons Eibernest net iets te sterk was en zag de concurrenten dichterbij komen en de spanning in strijd om het kampioenschap weer helemaal open is.

Geen verschil
    Het begin van de eerste helft was duidelijk voor HKV wat na 9 minuten brutaal een 4-1 voorsprong nam. Die Haghe moest in de achtervolging en deed dit dan ook en 8 minuten later en 5 scores op rij was de achterstand omgebogen naar een 4-6 voorsprong. Wie dacht dat Die Haghe nu zou door drukken kwam bedrogen uit. Na de 5-6 miste De kanaries een strafworp en een minuut later was de stand weer gelijk. Beide teams gingen vanaf dit moment feller, maar op sportieve wijze, de strijd aan wat de wedstrijd alleen maar leuker maakte om te volgen. Bij het rustsignaal was het toch weer Die Haghe wat met 7-9 aan de leiding ging.

Strijd
    De tweede helft was het Die Haghe wat naar 7-10 uitliep, maar HKV bleef aanhaken en wist bij 11-11 weer langszij te komen. Beide teams brachten wat jeugdspelers in om zo het verschil te kunnen maken. Aanvankelijk leek dat Die Haghe te worden en nam weer met 11-13 afstand van HKV. Echter bleken zij niet van opgeven te weten en niet veel later was het 14-13 waarbij een jeugdspeler wel een heel mooi doelpunt maakte. HKV rook nu bloed en na de 14-14 wist het zelfs met 16-14 de wedstrijd over te nemen. Die Haghe was niet meer bij machte om dit verschil goed te maken en verloor met 16-15.

Stand
    Door dit verlies is het boven aan de ranglijst nu echt spannend geworden. Die Haghe 2 staat nog wel bovenaan maar ZKV 2 nadert door de winst op Achilles nu op 1 punt. KVS 4 won ook en die staan nu op 2 punten achter Die Haghe terwijl Achilles 2 op 3 punten achterstand volgt. Komende zaterdag speelt Die Haghe 2 tegen KVS 4 en mag er dus niet worden verloren. ZKV 2 krijgt Maassluis 2 op bezoek en Achilles 2 moet naar KIOS 2.