• Die Haghe blijft koploper na remise

• Na een wedstrijd met tegenstellingen werden de punten door Achilles en Die Haghe gedeeld al zag het er gedurende de wedstrijd niet naar uit dat dit gebeuren zou.

Sterker
    De eerste helft was het begin even afwachten hoe de spelwijze zou zijn van beide ploegen. Achilles had besloten om na 1 minuut al een wisseltruc toe te passen om zo te proberen Eva Korporaal uit te schakelen want dat zou dan de gevaarlijkste dame aan de kant van Die Haghe zijn en gezien de voorgaande wedstrijden tegen elkaar was dat ook wel zo. Daarna begon het aftasten en duurde het tot de 5e minuut voor de eerste score viel te zien en deze kwam van Die Haghe. Achilles wist daarna snel te antwoorden maar moest toch toezien dat Die Haghe na 10 minuten op een 2-4 voorsprong kwam. Echter nog geen 2 minuten later was het alweer gelijk en werd wellicht duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou gaan worden. Die Haghe begon steeds beter aan te vallen en wist het verdedigend alles goed dicht te houden waardoor na 18 minuten 4-8 op het scorebord stond. Nadat Achilles het verschil weer terug had gebracht naar 2 ging het steeds om en om met de scores en kon men bij 10-13 even rusten.

Fysiek
    De 2e helft leek dit voortgezet te worden maar ondertussen werd Achilles wel iets feller en ook sterker omdat Die Haghe gewoon niet scherp in de afronding was. Na 44 minuten was het voordeel nog wel aan de zijde van de kanaries met 14-16 maar daarna lukte er vrij weinig meer en daar profiteerde Achilles, overigens net als de voorgaande wedstrijd tegen Maasluis, van en met nog 10 minuten te gaan kwam het weer langszij en ging er overheen naar 18-16 in de 55e minuut. Intussen had Die Haghe Matthijs Schouten ingebracht en hij was het die In de laatste minuut het gat met 2 scores wist te dichten en zo sleepte Die Haghe er toch nog een moeilijk gelijkspel uit.

Stand
    Door dit gelijke spel blijft Die Haghe Koploper en zag het ZKV 1 punt dichterbij komen door de winst op Roda en staat nu gelijk met Achilles. Deze ploegen spelen volgende week tegen elkaar terwijl Die Haghe uit bij HKV/Ons Eibernest aan de bak moet. Deze verloren hun wedstrijd van KIOS maar tegen Die Haghe weten zij altijd toch weer te presteren omdat dit nou eenmaal de Derby van Den Haag is.

Onderaan is voor Roda bij verlies volgende week degradatie een feit terwijl Apollo, Kios en Maassluis moeten gaan uitmaken wie als 7e eindigt.