• Die Haghe 2 doet goede zaken

• Voor Die Haghe 2 stond er in deze speelronde ook een belangrijk duel op het programma tegen concurrent Achilles 2 in strijd om de koppositie. Bij winst zou het 3 punten voor komen. De coaches Erik Snaphaan en Michel Korporaal hadden hun ploeg goed voorbereid op deze wedstrijd en gingen onder heerlijk weersomstandigheden vol goed moed de strijd aan.

moeizaam
    Beide teams wisten de belangen en konden de eerste 6 minuten de korf nog niet vinden, maar nadat Die Haghe de score opende viel dit bij beide teams weg. Na de gelijkmaker van Achilles was het Die Haghe wat het eerste gaatje sloeg naar 1-4 maar kon niet voorkomen dat de bewoners van het Pomonaplein toch weer met 4-4 langszij kwamen. Een strafworp aan de kant van Die Haghe werd toen ook nog gemist en was het Achilles die wel op 5-4 kwam. Met nog zo’n 10 minuten op de klok schakelde Die Haghe even om en met 3 sores op rij was daar bij rust weer de 5-7 voorsprong.

Beter
    De 2e helft was het wederom Achilles met de eerste score (6-7) maar hierna volgde een subliem kwartier van de Kanaries en werd er verdedigend bijna iets meer weggegeven terwijl aanvallen geduldig maar secuur naar de kansen gezocht en benut en wist het  met 7 scores op rij de wedstrijd te beslissen. Achilles liet het hoofd een beetje hangen en Die Haghe hoefde niet meer zo nodig en werd de wedstrijd uiteindelijk met een 10-16 bereikt.

Stand
    Door deze mooie overwinning en het verlies van ZKV 2 bij KVS staat Die Haghe nu 3 punten los met nog 5 wedstrijden te gaan en heeft het dus uitstekende zaken gedaan. Volgende week mag het naar HKV/Ons Eibernest 2 en dat belooft een derby te gaan worden die op het scherpst van de snede zal worden gespeeld.