• Overtuigende winst Die Haghe

• Door de 2e plek tijdens de reguliere competitie had Die Haghe zich geplaatst voor de play-off wedstrijden tegen VEO, de nummer 1 uit de andere poule. In Sporthal Essensteyn speelde Die Haghe onder het toeziend oog van veel supporters een geweldige wedstrijd en won overtuigend met 19-28.

Gelijk opgaand
    De 1e helft begonnen beide ploegen, waarbij de coaches Tim Abbenhuis en Eric Snaphaan een verrassende basisopstelling uit de hoge hoed toverde met o.a. Kirsten Koert en Boyd Abbenhuis, nerveus aan de wedstrijd en moest men even wennen aan elkaar maar na zo’n 3 minuten opende VEO de score. Die Haghe wist direct te antwoorden en bleken de ploegen aan elkaar gewaagd en met om en om scores waarbij dan VEO en dan weer Die Haghe een voorsprong nam bleef het tot aan de 18e minuut en 7-7 gelijk opgaan. Vanaf dit moment wist Die Haghe voor het eerst het verschil naar 2 te brengen waarbij VEO het vooral moeilijker kreeg met Boyd Abbenhuis en Matthijs Schouten die de korf goed wisten te vinden. Verdedigend hield het zelf goed dicht en drukte het VEO steeds meer naar de buitenkant waardoor deze eigenlijk alleen maar van afstand konden schieten en de rebound dan wel vaak voor Die Haghe was. Het gedisciplineerde spel aan Haagse zijde was mooi om te zien en bleek ook zeer effectief met de kansen om te gaan wat een 8-13 ruststand opleverde.

Collectief
    Direct vanaf het fluitsignaal voor de 2e helft was het Die Haghe die als een komeet weg schoot en binnen 26e minuut 2 keer wist te scoren en 2 minuten later zelfs nog verder naar 8-16 uitliep. VEO begon te wisselen om zo wellicht dichterbij te komen maar ook dat lukte niet echt. Bij de kanaries stond er een hecht collectief te verdedigen en aanvallend werd er uitstekend met de kansen omgegaan. Ondanks de zeer jonge gemiddelde leeftijd bleven zij goed in dienst van elkaar spelen en langzaam aan de score uit te breiden. Met nog 10 minuten te gaan was de stand inmiddels 12-20 en leek de winst wel binnen. Nu was het zaak om dit vast te houden ivm het onderling verschil voor de 2e wedstrijd maar ook daar ging de ploeg goed mee om en liet zich door niets en niemand meer van de wijs brengen. Wanneer VEO dacht weer dichterbij te kunnen komen scoorde Die Haghe gewoon weer terug en uiteindelijk klonk het eindsignaal bij 19-28

Return
    Volgende week volgt de return in sporthal Zuidhage en daar moet de promotie dan worden bewerkstelligd. Maar niet het feest beginnen voordat deze wedstrijd gespeeld is, want VEO gaat er natuurlijk alles aan doen om toch het onmogelijke voor elkaar te krijgen.