• Die Haghe wint wederom in eindfase

• Voor de 2e wedstrijd in deze korte competitie hoefde de Kanaries niet ver af te reizen want het Rijswijkse REFLEKS was vandaag de gastheer in sporthal De Schilp. Evenals vorige week trok Die Haghe door een sterke eindfase de winst naar zich toe.

Wisselvallig

Beide ploegen hadden vanaf het begin direct het tempo er goed in en vielen de doelpunten snel achter elkaar. Na 3 minuten spelen hadden beide teams 3 keer gescoord, en was het Die Haghe wat halverwege de eerste helft voor het eerst een gaatje naar 5-8 wist te slaan. Echter vanaf dit moment werd het aan de kant van de Hagenezen iets slordiger en had men een aantal keer snel balverlies waardoor het niet eens tot een schot kon komen en daar profiteerde Refleks optimaal van en scoorde 5 keer op rij en stand het na 17 minuten 10-8. Maar nu was de beurt weer aan Die Haghe en met fris aanvallend spel wist het de stand bij rust naar 12-15 om te buigen.

Eindfase

De 2e helft begon wat stroef maar na het eerste doelpunt van Die Haghe in de 28e minuut ging het weer rap en na 34 minuten was de voorsprong voor Die Haghe iets groter bij 15-19. Maar ook nu volgde er een periode waar het aan de kant van Die Haghe minder soepel ging en kon Refleks terug in de wedstrijd komen en met nog 10 minuten te gaan was de aansluiting met 19-20 daar. Coach Tim Abbenhuis (DH) nam een time-out en wisselde aanvallend en dat leverde al snel resultaat op waarbij vooral de dames slimmer waren dan hun tegenstanders en liep het weg naar 20-24 met nog een paar minuten op de klok en was de wedstrijd gespeeld en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Plicht was de eindstand 21-27 voor de Kanaries.

De Andere wedstrijd in de poule tussen ALO en ONDO werd gewonnen door ONDO en dat is de tegenstander van volgende week.