• Van de voorzitter
 • Bij het schrijven van dit epistel vraag je je af wat je kunt en moet melden. Onze sport en daarbij behorend verenigingsleven lag tot afgelopen week stil. Nu de versoepelingen zijn doorgevoerd mag er weer meer, dat in de vorm van trainen en onderling wedstrijden spelen.
  En zoals Marc van den Tweel (directeur NOC/NSF) het kan schrijven:
   
  "Het is fijn dat ervoor gekozen is om de sport bij de eerste versoepelingen meer ruimte te geven, zowel binnen als buiten. Belangrijk ook, omdat we de afgelopen tijd de sportdeelname tot een historisch laag niveau hebben zien dalen, met alle gevolgen van dien voor de vitaliteit van onze bevolking".
  We zien het als een grote verantwoordelijkheid dat we mogen sporten en we beseffen dat we dat op een veilige en verantwoorde manier moeten organiseren". 

  Dit heeft er toe geleid dat we de trainingen voor de jeugd hebben opgestart. In aanvang buiten maar gelukkig nu ook weer binnen. Ik wil nogmaals erop wijzen dat publiek niet is toegestaan. Laten we ons dan ook aan deze afspraak houden!
   
  Maar dan toch even een blik vooruit, hoe lastig dan ook. Ik hoop dat we binnenkort ook weer een competitie mogen spelen. We verlangen naar het korfbalspel, het kijken ernaar en het clubleven eromheen. Als Bestuur blijkt hoe lastig je hierop voor te bereiden. Wat gaan we doen? Waar ligt de focus? Ook voor TC/TB en JC blijven heel veel onzekerheden. De overige commissies zullen in vervolg op komende ontwikkelingen ook weer activiteiten gaan opstarten. Denk aan ledenwerf, sponsoring, accommodatie en ga zo maar door. Een tweetal praktische zaken wil ik toelichten: we zijn overgegaan toch aanschaf van een extra opslagruimte. Dit in de vorm van een garage zoals we er 2 van hebben op het natuurgras. Door alle spullen die we niet meer kwijt konden waren we genoodzaakt om in overleg met de accommodatie commissie hiervoor uitbreiding te verzorgen. Dit is gelukt en de garage is geleverd en wordt binnenkort gemonteerd. Een andere noodzakelijke aanschaf is geluid en apparatuur. Alle materialen waren 'krijgertjes' en inmiddels versleten of niet meer bruikbaar. Aangezien we al jaren met deze tweedehands spullen hebben gedaan en een deel defect is, moesten we ook hierin tot vernieuwing overgaan.

  Wat nog steeds onzeker is is onze viering van het jubileum. Zowel Bestuur als Jubileumcommissie is van mening dat we inzetten op komend jaar. Uiteraard zijn de ontwikkelingen rondom het Corona bepalend. We gaan ervoor!

  Ik wil afsluiten met de hoop en de wens dat we weer mogen! Let op elkaar en toon begrip voor dat wat niet kan/mag of helemaal lukt. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze veerkracht en instelling weer Die Haghe mogen zijn en doen wat we leuk vinden: korfballen!
    
  René Benning