• Voorbeschouwing zaalcompetitie 2021/2022
 • Het zaalseizoen staat op het punt van beginnen, maar is het te hopen dat het ook afgemaakt kan worden. Vooralsnog ga ik er van uit van wel en dus hier mijn voorbeschouwing op wat er komen gaat in de 1e Klasse E en Res 1e Klasse F waarin de selectie van Die Haghe speelt.

  De Poule 1E is zoals je wel kan noemen een poule des doods en bestaat uit enkel stad/streek derby's en dat belooft vooraf veel spektakel.
  Een echte favoriet voor de titel zie ik voor nu nog niet omdat de ploegen naar mijn mening niet veel voor elkaar onder gaan doen en iedereen van elkaar zal kunnen winnen. Excelsior heeft voor mij wel een lichte voorkeur omdat zij op het veld in de Overgangsklasse spelen en daar prima in de middenmoot staan met sterke teams als Pernis, SDO en Valto voor zich. Ook VEO speelt op het veld in de Overgangsklasse maar heeft het daar een stuk moeilijker en staat slechts 7e mede door een wel aardig sterke poule met o.a Nieuwerkerk, Unitas en KVS. ALO , ONDO, Refleks, Achillesen Die Haghe spelen allen in de 1e klasse op het veld en staan in de top van de ranglijst en zijn dus gelijkwaardig. Tenslotte is er nog DES wat op het veld in de 2e klasse speelt maakt het achttal compleet. Zij staan overigens wel fier aan kop.
  Zaterdag staat de openingsronde op het programma en helaas wel zonder publiek. Wellicht zullen er wel een aantal livestreams zijn maar daarvoor verwijs ik naar de websites van de clubs om te zien of dit zo is.

  15.30 uur Refleks - ONDO  / 17.00 uur VEO - Excelsior / 17.30 uur ALO - DIE HAGHE / 18.05 uur Achilles – DES

  Ook voor Die Haghe 2 staan er veel derby's op het programma met Excelsior 2, Achilles 2, VEO 2, DES 2  en Refleks 2. Verder zijn Nieuwerkerk 3 en Koog Zaandijk 4 de tegenstanders. Ook hier veel onvoorspelbare wedstrijden maar denk dat dé favoriet hier toch we Nieuwerkerk 3 is wat het enige team is wat op het veld in de Overgangsklasse speelt en daar 5e staat. Koog Zaandijk 4 speelt 2e klasse maar heeft een ervaren ploeg die moeilijk te verslaan zal zijn.
  Zoals gezegd hoop ik dat de gehele competitie kan worden afgewerkt maar dat ligt niet in mijn handen en wens iedereen veel succes en vooral veel spelplezier.

  Een geel/zwarte groet

  Willem