• Herfstkampioen Die Haghe A1 gaat voorlopig met de bulldozer door de overgangsklasse
 • Op voorhand was het wel duidelijk dat de A1 mee zou gaan doen om de bovenste plekken in de overgangsklasse. Dat de eerste 8 wedstrijden op deze manier zouden uitpakken was echter niet verwacht.

  Een ambitieuze groep die al jaren met elkaar speelt (met wat kwalitatieve aanvullingen uit de regio) en die, veelal, aan hun tweede jaar in de junioren zijn begonnen. Tel daar de komst van succescoach Niels van der Steuijt bij op en je hebt een recept voor een goed resultaat. Hoe dat recept in de praktijk gaat uitpakken, moet altijd nog blijken.

  Na het ellendige vorige seizoen, die snel tot een einde kwam, werd eind vorig seizoen al vroeg begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Gelukkig werd er door de bond nog een minicompetitie georganiseerd en kon er al gebouwd worden aan het fundament voor het nieuwe seizoen. De wedstrijden werden ruim gewonnen en werd er met een goed gevoel richting het huidige seizoen gekeken.

  Nadat de indeling bekend was werd duidelijk dat een plek bovenin mogelijk zou moeten zijn. Er werd een goede voorbereiding gedraaid waarin tegen o.a. tegen 3 hoofdklasse-ploegen werd gespeeld (en gewonnen), waaronder tegen de huidige nummer 2 in de hoofdklasse, TOP/Litta A1. Het vertrouwen was dus erg groot.

  De competitie begon de week daarop met de thuiswedstrijd tegen TOP/Litta A2. Voorafgaand werd er door iedereen aan elkaar duidelijk gemaakt dat, ondanks dat er van hun A1 was gewonnen, er flink aan de bak gegaan moest worden, want ook de A2 van Top blijft een uitstekende ploeg. Dit werd dan ook bevestigd door een moeizame 16-12 overwinning en het besef was er dan ook dat het de week erop tegen Groen Geel A1, een medeconcurrent voor de bovenste plekken, een stuk beter zou moeten.

  De tweede wedstrijd stond dan de kraker, uit bij Groen Geel, op het programma. Er werd benadrukt dat het niveau flink omhoog moest. Dat was niet tegen dovemans oren gericht en het werd een wedstrijd om van te genieten. Prachtige aanvallen volgden elkaar op, verdedigend zat het op slot en iedereen kwam tot scoren. De wedstrijd eindigde in een 16-29 overwinning, een heerlijke dag.

  De daaropvolgende wedstrijden zal ik niet in detail treden, maar er werd flink aan het doelsaldo gewerkt. 30 gescoorde doelpunten in een wedstrijd waren geen uitzondering en verdedigend werd het onder de 10 gehouden. Erg indrukwekkend.

  Gister was er dan afsluiter van eerste helft veld en de return tegen TOP/Litta A2. Daar moesten we voor ons zelf nog wel wat rechtzetten. Het was ook duidelijk dat zij in hun sterkste opstelling konden spelen, omdat er niemand naar de A1 moest. Het late tijdstip en de regen was niet in ons voordeel en we mochten echt weer even aan de bak. Aanvankelijk ging het de eerste helft dan ook redelijk gelijk op, maar kon er wel een gaatje van 4 geslagen worden. Verdedigend zat het prima, maar aanvallend konden we soms nog wat andere keuzes maken. Dit werd gelukkig ook gedaan en de wedstrijd werd daarna heel volwassen uitgespeeld. Een compliment naar de hele ploeg. Door de 8-17 overwinning was het herfstkampioenschap een feit.

  De focus gaat nu richting de zaal en ook daar zijn er grootste plannen. Uiteraard wordt er eerst nog opgetreden tijdens de Haagse Korfbaldagen en daarna mogen we helemaal los. Komt dat zien!