• Wedstrijdverslag Albatros C1 – Die Haghe C1
 • TROTS! Ja met hoofdletters. Trots op de ploeg!

  Wat hebben we een mooie wedstrijd gespeeld tegen Albatros, we hebben de wedstrijd gedomineerd en hebben een welverdiende 9-12 overwinning behaald!
  Deze wedstrijd moesten we het helaas zonder Julian doen, die lag ziek op bed (we hopen dat je snel opknapt Julian!). Yitte had haar reservebeurt en David was als reserve heer mee afgereisd naar Zwijndrecht (dankjewel David!).
  De eerste aanval bestond uit Timo, Daan, Rona en Elisa en in dit vak viel ook het eerste doelpunt van de wedstrijd. Grappig detail is dat in de eerste wedstrijd in September ditzelfde vak OOK eerste aanval stond, en OOK toen het eerste doelpunt uit dit vak kwam….en dat toen OOK het doelpunt van Timo kwam! 😊 Toen was het een strafworp, nu een mooi wegtrekballetje na een afstandschot van Daan:  0-1. Het tweede schot van Daan viel wel: 0-2. Dat was een lekker begin!

  In de eerste verdediging (die nu dus mocht gaan aanvallen – volgt u het nog?) heerste Tygo in de vang en Eloïn afgewisseld met Alyssa in de steun. Hierdoor kon Sean (die echt wel een beetje weg moest blijven uit de paalzone omdat hij een lange heer had) steeds de aanval zoeken. Toch was Alyssa die het gevaarlijkst was met een doorloopbal. Helaas was deze mis, maar Tygo wist slim een kans te maken van de afvallende bal: 0-3. Dit gaat LEKKER!

  Nadat Albatros dmv een strafworp 1-3 op het bord zette gooide Timo een wereld pass op Elisa wat een klein kansje vlakbij de paal opleverde. Het was echt ontzettend jammer dat de bal mis ging, het was zo’n mooie loopactie! Het was Daan die daarna scoorde met een afstandschot (hij kreeg veel ruimte van zijn heer die de vorige wedstrijd echt in Daan z’n neus zat): 1-4. Dit gevolgd door een GE-WEL-DI-GE doorloopbal van Timo, goed gezien door Rona: 1-5. Wow, 1-5!

  En het werd zelfs 1-6  door een doorloopbal van Alyssa, mooi aangegeven door Sean (die stiekem even in de paalzone was). Tjongejonge, 1-6! Waar gaat dit naar toe?

  Jammer: 2-6. Een vrije bal voor Albatros doordat wij teveel aan het meekijken waren.

  Time out. Eelco haalde aan dat we fantastisch stonden te spelen maar dat de twee doelpunten van Albatros eigenlijk onnodig waren. Een strafworp en een vrije bal, en beiden doordat onze aandacht HEEL even verslapte. Dat is zonde, we hadden ze zo ontzettend in de tang!

  Oké, en DOOR! Sean staat z’n mannetje en is paraat aan de lijn voor een fraaie onderschepping. Daan beloont deze actie door zijn 3e van de wedstrijd te maken: 2-7. Kort daarna bepaalde Albatros de ruststand op 3-7. Een HEEL mooie ruststand!
  Na rust stond er een ander Albatros in het veld. Ze waren gretiger, verdedigen veel meer de ballijnen en waren eigenlijk weer een beetje meer de ploeg die we de eerste wedstrijd troffen. We hadden daar wel wat moeite mee en we werden er wat slordiger (vooral wat plaatsfouten), maar toch bleven wij kalm en we kwamen daardoor eigenlijk nooit in de problemen.  Al was het voor het meegekomen publiek soms best even billenknijpen als het verschil in doelpunten weer terug liep naar 3. Na Rust was het namelijk Albatros die 4-7 op het bord zette en toen was het zaak voor Die Haghe C1 om even orde op zaken te stellen. We laten ze NIET op 2 komen… Zo gezegd, zo gedaan. Tygo van afstand: 4-8.
  Na de 5-8 van Albatros verzilverde Timo een fraaie kruip-door-sluip-door-vrije bal:  5-9. Zijn heer kwam zo invliegen dat hij onder z’n armen door dook en Rona stond paraat om de tweede aangeef te verzorgen. Erg mooi uitgespeeld.
  En zo bleef het gaan in de 2e helft, de ploegen waren meer aan elkaar gewaagd. Enerzijds doordat Albatros iets minder de kaas van hun brood liet eten, anderzijds omdat Die Haghe zich iets minder strikt aan de vooraf gemaakte afspraken hield. Doorloopballen waren uit deze boze vandaag, en toch vielen ze soms helaas.
  Het werd 6-9 maar Alyssa vergrotte het gaatje meteen weer tot 4 na een frommelbal. Drie (drie!) Die Haghe spelers waren met elkaar in duel voor de vang, geen Albatros speler te bekennen, dus wellicht had dat iets efficiënter gekund haha, maar we hádden de bal en sterker nog, Alyssa wist de bal vervolgens in de korf te frommelen: 6-10.
  Nadat Daan met een strafworp 6-11 maakte leek de wedstrijd echt wel “in the pocket”, maar toch kwam Albatros weer terug. Timo blokte zijn heer mooi, maar door dat blok kon die heer zichzelf een doorloopbal aangeven (7-11), vervolgens een strafworp voor Albatros 8-11… pffff
  Gelukkig viel toen het schot van Sean (van ver!): 8-12. De drie coaches gaven elkaar toen al stiekem een high five, het kon en mocht nu niet meer mis gaan, met nog maar enkele minuten op de klok. Albastros wist nog een keer te scoren maar de punten waren DIK VERDIEND voor ons!.

  Eindstand 9-12.

  Wat een lekkere 2 punten zijn dit zeg! De afgelopen 3 wedstrijden streden we tegen de wat “mindere” goden in deze competitie en haalden de we broodnodige 6 punten. Voor deze wedstrijd tegen Albatros waren we wat voorzichtiger. De vorige wedstrijd verloren we met 16-12. Maar…een iets andere tactiek, een team wat gewoon al veel beter op elkaar is ingespeeld, een lekker flow en heel goede inzet/spirit…tja, dan win je niet zomaar van Die Haghe C1!

  Dus we eindigen nu voor de zaalperiode met 8 punten op een verdiende 5e plaats, net 1 punt achter Albatros. Een duidelijke middenmoot positie. Onder ons staan Valto en Vitesse met respectievelijk 4 en 3 punten en Maassluis staat eenzaam onderaan met 0 punten.  Dat betekent dames en heren van de C1, dat jullie vandaag HEEL goede zaken hebben gedaan! We hebben afstand genomen van de onderste regionen en wij gaan na de zaal in deze poule lekker de hooggeplaatste ploegen punten afsnoepen! De eerste stap is gezet.

  Na de zaal gaan we gewoon lekker verder waar we gebleven zijn 😉