• Wedstrijdverslag Maassluis C1 - Die Haghe C1

    23 oktober 2021

     

    …en dat is ZES! Een mooie 6-12 overwinning op Maassluis brengt ons na 7 wedstrijden op 6 punten.

    (En Die Haghe 1 en 2 maakte het later op de dag helemaal compleet door ook lekker de punten te pakken. 23 oktober 2012: Maassluis – Die Haghe: NUL – ZES. Lekkerrrrrrr!)

    Maar terug naar de C1. Het was wat fris op de vroege zaterdagmorgen in Maassluis, voor het in grote getalen meegekomen publiek (we waren bijna met meer dan Maassluis zelf?) maar vooral voor de coaches en reserves. Wederom Finn en Lisa waren er weer bij – geweldig! - en zij moesten zich samen met Sean warmhouden in de dug-out. Alyssa schitterde door afwezigheid, zij was nog met vakantie.

    Vanaf minuut 1 was het Die Haghe die de boventoon voerde. In de eerste aanval speelden Timo, Tygo, Yitte en Elisa. Laatstgenoemde was direct gevaarlijk op de doorloop. Het werd geen doelpunt, de bal ging een beetje-veel te hard en hoog over de korf. Ik denk dat Elisa – zo sportief als ze is – het eerste doelpunt gewoon aan een ander gunde. Timo bijvoorbeeld, die deze actie omzette in een mooie wegtrekbal: 0-1.

    De verdediging (Julian, Daan, Eloïn en Rona) was sterk en onderschepte veel. Dat nam ook de aanval over als ze de bal kwijt raakten. Maassluis had flinke moeite om de bal naar hun eigen aanval te krijgen, steeds weer zaten er Haagse handjes tussen (vooral Yitte was lekker bezig). Tygo speelde een sterke wedstrijd en maakte van afstand de 0-2.

    Maassluis scoorde 1-2 door een lange pass vanuit het voorveld naar een dame achterin (het tweede doelpunt van Maasluis zou trouwens later een kopie van deze bal zijn). Maar veel gevaarlijker werd Maassluis niet, mede door sterk verdedigen (zowel Timo als Tygo wisten hun heer te blokken kort na elkaar, alsof ze niet voor elkaar onder wilden doen), kon de aanval doorpakken en Julian scoorde een doorloopbal, mooi aangegeven door Eloïn: 1-3.

    Julian was sowieso in z’n element deze wedstrijd, met mooie passes, lekkere onderscheppingen enfraaie doelpunten. En grappig was eigenlijk dat hij op sommige momenten zo opging in het korfbal spelletje, dat hij zijn vakgenoten niet eens nodig leek te hebben.…Kijk, als hij een diepe pass gooide en die kwam niet aan doordat de paal in de weg stond, nou dan rende Julian er gewoon zelf als een speer achteraan om de bal binnen te houden (aan de andere kant van het veld hè!). En zo kon Julian ook zichzelf aangeven voor een doorloop…geen aansteun nodig hoor, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Of schieten zonder vang….ach als het een doelpunt is, mag niemand klagen toch😊?

    Die Haghe bleef veel kansen krijgen, steeds weer onderschepte de verdediging de bal (o.a. Rona die haar dame blokte - en dat blok was HARD joh)maar met nog 7 minuten op de klok was het toch Maasluis die2-3 maakte en zelfs 3-3. We verzuimden om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Maar gelukkig was dit het dichtst bij dat Maassluis kwam deze wedstrijd (en wij zouden zelfs uitlopen van 3-3 naar 3-8 in een heel sterke fase).

    De 3-4 was er een om in te lijsten. Daan - lichtelijk geërgerd doordat hij gehinderd werd bij het nemen van een doorloopbal – was al voorbij de paal en gooide met 1 hand de bal achterover…jemig wat een toverbal! Zijn tegenstander had echt niet verwacht in die positie alsnog een doelpunt om z’n oren te krijgen. Niemand van alle aanwezigen op sportpark Wipperspark trouwens.

    Julian was in ieder geval geïnspireerd. Helaas werd zijn mooie zijwaartse doorloopbal niet beloond, maar in de aanval daarna viel zijn afstandsschot (zonder vang) wel 3-5. Dat was ook de ruststand.

    De eerste actie na rust (een doorloopbal van Elisa) had een stip moeten zijn. Maar de scheidsrechter besliste anders. In de volgende aanval nam Timo een doorloopbal “uit het boekje”. Zo mooi rustig en gecontroleerd. Alleen, tja, een klein onderdeel was niet volgens het boekje… gelukkig maakte hij dat meteen goed met een vrije bal “uit het boekje” 😊 3-6.

    Rona was erg enthousiast over dit mooie doelpunt en stond al bijna klaar om te gaan aanvallen, toen ze werd teruggefloten. 3-6 is geen wissel hoor Rona! Wel nadat Tygo met een wederom technisch knap genomen doorloopbal de 3-7 op het bord had gezet.

    Sean kwam in het veld en Daan maakte plaats. Er volgden een aantal leuke acties tussen Sean en Julian die steeds maar weer gevoed werden door Rona en Eloïn. Maar als zij er een keer niet waren, ach dan deed Julian het zelf (schieten tegen de voorkant van de korf, zelf afvangen en een doorloop nemen. Why not? 3-8).

    Na 4-8 werd het 4-9 (strafworp verzilverd door Tygo) en toen kwam Elisa zich even aanvallend melden. Twee doorloopballen achter elkaar, gevolgd door een klein schotje maar helaas wilde de bal er niet in. Het schotje was trouwens wel goed “geplaatst” want Timo kon in de vang deze bal verwerken tot een mooie fade-away: 4-10 (weer de gun-factor, Elisa?)

    Het elfde doelpunt kwam weer van Julian, dit keer met steun van zowel Eloïn als Rona die samen voor een dubbele aansteun zorgden: 5-11.

    5 minuten voor tijd verving Daan Timo nog even. De aanval kreeg kans op kans.Daan en Tygo ijzersterk in het voorveld, Yitte en Elisa onmiskenbaar sterk in de steun. Wat zien zij het toch goed! Het laatste doelpunt van de dag kwam dan ook uit dat vak. Daan nam een doorloopbal-uitwijk-wegtrek-schot-ding…je zag Elisa denken “wat WIL je nou Daan?” haha nou het werd een klein wegtrekkertje: 6-12.

    En hiermee namen we lekker twee mooie punten mee naar huis. Het enige smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Sean twee minuten voor tijd. Hij verstapte zich en het schoot in zijn kuit. Sterkte Sean! Hopelijk knap je gauw op, we hebben je knetterhard nodig volgende week tegen Albatros uit. Die wedstrijd verloren we thuis met12-16 (lang leve de wedstrijdverslagen, lekker even terug spieken). Maar dat wil niet zeggen dat wij volgende week kansloos zijn. In tegendeel zelfs. Wij zijn nu veel beter op elkaar ingespeeld, en Albatros had weliswaar twee sterke lange heren maar wij waren gevaarlijker over de hele linie. Tel daarbij op dat wij 4 strafworpen misten in die wedstrijd (van de 9 in totaal, dat zegt ook iets over de wedstrijd), ik zeg…we gaan met 8 punten de zaal in!