• Die Haghe herstelt zichzelf tegen Roda
 • Na het verlies vorige week tegen HKV/Ons Eibernest had het team van coach Tim Abbenhuis de taak om zichzelf weer terug te vinden. In Westzaan tegen RODA konden de Kanaries zich revancheren. Met prachtig weer en vele mooie acties wist Die Haghe de punten mee te nemen naar Den Haag.

  Gewaarschuwd
  Die Haghe begon goed aan de wedstrijd en kwam na 4 minuten verdiend op voorsprong en bouwde dit na 8 minuten spelen uit naar 1-3. Voor de wedstrijd werd het team gewaarschuwd voor de vele acties naar binnen. Iets waar Die Haghe in de komende 7 minuten niet goed mee om ging. RODA zocht veelal de actie naar binnen op waardoor er zij via 3 strafworpen en een door gefloten doorloopbal op 5-5 kwamen. Na de time out voor Die Haghe namen zij het heft weer in handen en scoorde het 6 keer op rij en ging het de rust in met een verdiende 6-11 voorsprong.

  Betere verdediging
  In de 2e helft kwam RODA snel tot scoren, maar Die Haghe wist snel te antwoorden. Met beter verdedigend spel werd de tegenstander aan de buitenkant gehouden en werden meer aanvallen van RODA gecontroleerd verdedigd. Die Haghe speelde aanvallend haar eigen spel en bouwde de stand uit naar een verdiende 12-22 eindstand.

  Volgende week
  Door de overwinningen van ZKV, Achilles en HKV is de stand in de competitie behoorlijk spannend. Volgende week krijgt Die Haghe de medekoploper ZKV op bezoek. Dit beloofd echter een mooie wedstrijd te worden. Die Haghe heeft een iets beter doelsaldo (+28 om +25). Al met al voldoende reden om met grote hoeveelheden supporters onze Kanaries naar de overwinning te helpen!