• Voorbeschouwing RODA - Die Haghe 9 oktober

  Door het, voor mij althans, onverwachtte verlies tegen HKV, is het weer spannend in de poule. ZKV, Achilles en Die Haghe gaan met 6 punten aan kop. Apollo, HKV en Maassluis volgen met 4 punten, KIOS heeft er 2 en Roda is nog puntloos.

  Voor de komende wedstrijd moet Die Haghe naar Westzaan om tegen Roda aan te treden en ben benieuwd hoe het verlies tegen HKV is verwerkt door de jonge ploeg van Tim Abbenhuis. Nu dus deze wedstrijd en kan het zich zelf revancheren maar makkelijk zal het zeker niet worden want Roda is op zoek naar de eerste punten.

  Als je naar de ranglijst kijkt zou je denken dat een winstpartij tot de mogelijkheden moet horen maar het gevaar van onderschatting ligt dan natuurlijk op de loer. Tim Abbenhuis zal hier zeker voor waarschuwen en ook de tegenstander goed geannalyseerd hebben en zijn team weer op scherp zetten en het vertoonde spel van de eerste 3 wedstrijden weer op te pakken. Waar Roda iedere week steeds meer doelpunten heeft gescoord is het aan de kant van Die Haghe steeds iets minder geworden.

  Net als HKV zijn het vooral de heren bij Roda die de doelpuntenmaken en die angel zal er dus uit gehaald dienen te worden. Wanneer Die Haghe gewoon het eigen spel speelt zal het mijns inziens veel kansen gaan krijgen en is de scherpte in de afronding van belang om Roda over de knie te leggen, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen.

  Het weer zal in ieder geval beter zijn als tijdens de laatste wedstrijd en mijn voorapelling moet dan ook zijn dat de punten mee naar Den Haag gaan.

  ZKV speelt uit tegen Maassluis en zal het ook een gemotiveerde tegenstander treffen want zij willen de aansluiting behouden. Achilles zit na de winst van vorige week in de juiste flow en zal naar verwachting wel van Kios gaan winnen. Tenslotte speelt HKV thuis tegen Apollo en beide willen boven in mee blijven doen.

  Voor de supporters toch een tip om de paraplu mee te nemen voor als het toch onverwachts gaat regenen en wens iedereen veel plezier en succes.