• Voorbeschouwing Die Haghe - HKV Ons Eibernest (2 oktober)
 • Die Haghe is, na de derby tegen Achilles, samen met ZKV na 3 wedstrijden de trotse koploper en de volgende wedstrijd staat er alweer de volgende Haagse derby op het programma. De laatste 2 wedstrijden die tegen elkaar aan de Baambruggestraat werden gespeeld waren in 2019 en 2020 en beide wonnen een keer met 2 doelpunten verschil.
  Dit keer zal het mijns inziens wederom een spannend duel gaan worden want als je kijkt naar de uitslagen in 2019 en 2020 wonnen beide teams een keer aan de Baambruggestraat met 2 doelpunten verschil. Het team van Tim Abbenhuis (DH) zal natuurlijk graag koploper willen blijven en het team van Jan Bongers (HKV) wil graag van de onderste regionen afstand nemen. De doelstellingen van beide coaches liggen wel iets uiteen. Tim Abbenhuis wil het met zijn jonge ploeg (gem 21,1) in de bovenste regionen mee gaan draaien en  Jan Bongers kijkt meer naar de ontwikkeling voor de toekomst.

  De afgelopen wedstrijden liet Die Haghe zien dat er veel verschillende scorende spelers zijn terwijl aan de kant van HKV het meer de mannen zijn die de doelpunten maken. Voor Luca Dekker zal het weer een bijzondere ontmoeting gaan worden want hij keerde namelijk terug van Die Haghe naar HKV daar waar hij een paar seizoenen terug de omgekeerde weg bewandelde.
  Mijn verwachting is dat Die Haghe een stukje verder is in de ontwikkeling maar de Haagse derby's staan natuurlijk altijd op zichzelf en wil men voor elkaar niet onder doen en zal er veel strijd geleverd gaan worden en met de steun van veel supporters van beide kampen zal er weer een heerlijk sfeertje ontstaan maar wel altijd met respect naar en voor elkaar.
  Voor scheidsrechter Coenraads staat er de schone taak om de wedstrijd in goede banen te leiden.

  Voorspelling: Die Haghe trekt na een heerlijk potje korfbal de wedstrijd naar zich toe.

  De andere koploper ZKV treft Achilles wat ook een mooi duel zal gaan worden, Kios en Maasluis gaan uitvechten wie weg loopt van de onderste plekken en Apollo wil de goede lijn tegen Roda doorzetten.