• Die Haghe heeft handen vol aan Apollo

• De eerste uitwedstrijd op een knus sportcomplex "De Vork" in Heerhugowaard, beleefde Die Haghe een moeilijke wedstrijd tegen Apollo maar wist uiteindelijk de punten mee naar huis te nemen.

Direct vanaf het begin van de wedstrijd was het Die Haghe die de tegenstander haar wil op lag. Hoewel binnen 1 minuuut beide teams hadden gescoord, liet Die Haghe mooi afwisselend korfbal zien en overrompelde het de tegenstander  wat resulteerde na 6 minuten spelen in een 1-6 tussenscore en de coach van Apollo in een time-out vluchtte en zijn ploeg even goed toesprak. De thuisploeg leek wakker geschud en wist zich terug te knokken naar 5-7 na 12 minuten gespeeld te hebben. Nadat iedere ploeg nog 2 keer gescoord had was Die Haghe even van slag. Zelf had men moeite om het spel van de eerste minuten op te pakken en mede door de vele ervaring bij de heren van Apollo en een dame die het op haar heupen had keek Die Haghe bij rust tegen een 11-10 achterstand aan en moest coach Tim Abbenhuis zijn ploeg weer op de rails zien te krijgen tijdens de bespreking in de kleedkamer.

Hoewel Apollo als eerste na rust scoorde, leek de rust toch goed gedaan te hebben voor de deze keer in het blauw spelende Kanaries en leek het met 4 scores op rij het tij te hebben gekeerd. Maar de thuisploeg, gesteund door een sportief maar luid meelevende supportersschare, kwam toch weer langszij en met nog 17 minuten te spelen was het nog niet duidelijk wie er met de punten vandoor zou gaan. Maar Die Haghe pakte de draad van het scoren weer op en met geduldig en goede aanvallen en 3 opeenvolgende doelpunten leek er een beslissend gat te zijn geslagen. Bij Apollo vloeide langzaamaan de krachten weg en kon Die Haghe de wedstrijd met 16-21 naar zich toe trekken.

Een Moeilijke wedstrijd dus voor Die Haghe maar is zeker weer een mooi leermoment voor onze toch wel jonge ploeg wat mee genomen kan worden naar de volgende wedstrijd tegen Achilles wat ook ng ongeslagen is. De Haagse derby's staan altijd op zich en staan bijna altijd garant voor spanning en lekker veel publiek. De wedstrijd begint om 15.30 uur bij ons aan de Baambruggestraat.