• Die Haghe verliest van zuiver schietend ONDO

• De 6e wedstrijd alweer van dit seizoen en ook helaas nu weer zonder publiek en enorm veel regen ging tegen ONDO verloren. Ook deze wedstrijd was live te zien en dit keer met een primeur. Maurice Out gaf verslag van deze wedstrijd en deed dit op een zeer prettige manier met goede info over het spel en in en outs bij de clubs. Oké, hier en daar een fout bij de doelpuntenmakers maar een kniesoor die daar op let.

• Dan de wedstrijd zelf zoals ik deze heb ervaren. De 1e helft begon direct met regen en was het even wennen aan de gladheid van de bal wat soms met de passing en vangen aan beide kanten niet altijd goed ging. Na 5 minuten spelen was het ONDO wat een 1-2 voorsprong had genomen maar hierna volgde een hele sterke fase van Die Haghe. Verdedigend gaf men heel veel druk waar ONDO veel moeite mee had en zelf wist het vlot aanvalsspel te zien met soms hele lange aanvallen en scoorde 5 maal op rij en na 14 minuten stond het 6-2. ONDO nam een time out en dit leek zijn vruchten af te werpen en scoorde het 2 maal. Echter gaf Die Haghe direct het antwoord met 2 doelpunten en bleef het verschil 4 doelpunten. Vanaf dit moment stokte het bij Die Haghe en mede door een aantal éénschotsaanvallen van Die Haghe profiteerde ONDO optimaal en had het bij het rustsignaal de stand weer tot 9-9 gelijk gebracht.

• Het begin van de 2e helft ging gelijk op en wisten beide ploegen tot aan de 42e minuut bij 11-11 om en om te scoren en was de vraag hoelang de ploegen elkaar in evenwicht zouden houden. Het antwoord volgde in volgende minuten waarbij ONDO ineens een enorm percentage behaalde en bijna niet leek te kunnen missen. Die Haghe moest achter de feiten aan omdat het 5 minuten later ineens met 11-15 achter stond. Heel even leek dit nog te kunnen lukken maar ONDO bleef nu rustig aanvallen en hoewel met iets minder perentage toch de voorsprong vast te houden en uiteindelijk op basis van de 2e helft de overwinning terecht naar zich toe trok.

Door dit verlies en de uitslagen van de overige wedstrijden ziet Die Haghe zich nu net boven de rode streep en moet het aan de bak om daar weg te komen. Komende zaterdag speelt het tegen de daarvoor directe concurrent Maassluis en dat zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden.

Doelpuntenmakers: Nynke 4, Eva 3, Naomi en Lars 2, Victor, Jeroen en Erik 1

• Diehaghe 2 wint moeizaam van concurrent DES2

Voor Die Haghe 2 stond het belangrijke duel tegen DES 2 op het programma in strijd voor de 2e plek op de ranglijst.

Het begin van de wedstrijd was het nog droog en was het Die Haghe wat de lakens uitdeelde wat eveneens als vorige week een 4-1 voorsprong opleverde. Helaas volgde daarna ook hetzelfde als de vorige wedstrijd en stond het binnen 8 minuten met 4-5 achter en ontspon zich een spannend duel maar leverde dit niet veel doelpunten op. Beide teams verdedigde sterk en scoorde om en om en was het minieme verschil bij rust slecht 1 doelpunt (7-6).

• Ook de 2e helft bleef het spelbeeld onveranderd en waren de doelpunten schaars omdat het ondertussen flink was gaan regenen en dat beinvloede het spel behoorlijk. Met nog 9 minuten op de klok besloten de coaches om 2 wissels toe te passen en dat bleken gouden wissels te zijn. Beide spelers wisten de korf te vinden en zorgde voor de 12-10 voorsprong met nog 3 minuten op de klok. Toch wist DES het toen om direct terug te scoren en was het nog even billen knijpen maar Die Haghe hield nu stand en won uiteindelijk met 12-11.

Het staat nu dus 2e op de ranglijst met 3 punten achterstand op de koploper en moet afwachten of zij ergens een fout maken.

Doelpuntenmakers: Quint, Sander en Leon 2, Pien, Julia, Jiska, Eva, Erik en Victor 1