• Voorbeschouwing speelronde 6
 • Na de vorige speelronde is de stand in deze poule weer volledig op zijn kop gezet en zijn de onderlinge verschillen dichterbij elkaar gekomen. Met de komende wedstrijden beloofd dit weer een spannend weekend te gaan worden en ben benieuwd hoe de stand dan is. Hoewel de uitslagen niet zijn zoals mijn voorspellingen, geeft maar aan dat er in deze poule van alles mogelijk is.
  HKV heeft na de eerste twee verloren wedstrijden geen punt meer laten liggen en is inmiddels opgeklommen naar de 3e plaats met slechts 1 punt van de gedeelde koploper KOAG wat de volgende tegenstander in Den Haag zal zijn. KOAG heeft juist de laatste wedstrijden een mindere fase maar heeft wel vorige week weer gewonnen al ging dat met veel moeite. Tijdens dit duel komen de nummers 1 en 2 van de topscoorderslijst in het veld, bij HKV is dat Vincent van der Spek en bij KOAG natuurlijk Peter Scheep en ben benieuwd wie dit duel gaat winnen. De rest van de spelers van beide teams pakken ook hun doelpunten mee en het doelsaldo is ook ongeveer gelijk. Koag heeft er 10 meer gescoord maar heeft er ook 11 meer tegen gehad dat de Haagse opponent. He wordt dus een wedstrijd op het scherpst van de snede en het kan zo maar zijn dat HKV wellicht de nieuwe koploper wordt. PROGNOSE: HKV is in the winning mood en wint met miniem verschil.
  Ook in Den Haag speelt DIE HAGHE, wat nu 5e staat, tegen de andere medekoploper ONDO en daar is het onderling verschil 2 punten. Die Haghe speelde tegen RWA een slechte 2e helft en liet dure punten liggen terwijl ONDO dinsdag tegen Maassluis ook 1 punt liggen. Promovendus ONDO doet het dus gewoon goed daar waar Die Haghe nog wisselvallig is. Jammer dat er geen publiek bij mag want ONDO brengt altijd hun fanatieke supporters mee en dat kan wel eens een gemis voor hen zijn wat natuurlijk ook voor Die Haghe geldt. ONDO heeft tot nu toe de minste tegendoelpunten moeten incasseren maar Die Haghe heeft er weer iets meer gescoord. Voor Die Haghe is het zaak om topscoorsters Merel Arensman en Tessa de Jong af te stoppen. Bij Die Haghe wordt de score gelijkmatig over alle schijven verdeeld en lijkt dus een gevarieerder spel te spelen. Voor Matthijs Verbaan (ONDO) een weerzien met zijn oude club en wat zou hij graag willen uitblinken. PROGNOSE: Die Haghe pakt de overwinning.
  Nog een wedstrijd in Den Haag waar ACHILLES (4e) tegen MAASSLUIS (8e) de slechte wedstrijden tijdens de Haagse derby's moet zien te herstellen. Maassluis pakte de laatste 2 wedstrijden tegen zowel KOAG als ONDO een verdienstelijk punt en lijkt met de week beter in het ritme te komen. Hier is het onderling verschil 4 punten en dus belangrijk voor de stand op de ranglijst. Qua scorend vermogen ontlopen de ploegen elkaar niet veel maar door het mindere begin van de competitie heeft Maassluis er wel meer tegen gekregen. Joël Sanches (Ach) Leon Kloppenburg (Maa) zijn de topscoorders bij de heren terwijl Marit Foppen (Ach) en Marjelle Mars (Maa) ook niet veel ontlopen. Benieuwd wie de belissende factor wordt. Kan Achilles het tij keren of pakt Maassluis door en sluit het aan bij de bovenstaande ploegen. PROGNOSE: Maassluis pakt hun eerste overwinning.
  Tenslotte dan de wedstrijd tegen RWA (6e) en REFLEKS (7e) waar het onderlinge verschil 1 punt is en ook hier een belangrijk duel voor de onderste regionen en op de ranglijst te klimmen. RWA behaalde bij Die Haghe met een mindere 2e helft een belangrijke overwinning daar waar Refleks pas in de slotase tegen Koag onderuit ging maar wel een goede wedstrijd speelde. Hoewel RWA won heeft het de laatste 2 wedstrijd wel moeite om de korf te vinden gezien de slechts 23 doelpunten die werden gescoord. Refleks speelt een opportunistisch spelletje waarbij vooral veel inzet opvalt maar dat is meteen ook hun valkuil.  Het zal ook bij deze wedstrijd er wel weer om gaan spannen en ben benieuwd hoe dit afloopt. PROGNOSE: Refleks wint door een beter collectief.

  De weersvoorspellingen zien er vooralsnog niet zo dramatisch uit als afgelopen zaterdag en dat kan aleen maar ten goede van het spel komen. Hoop dat er weer veel livestreams te volgen zijn zodat de supporters thuis vanaf de bank kunnen aanmoedigen en mee genieten.

  Veel plezier en succes !!