• Voorbeschouwing speelronde 5
 • Helaas is de wedstrijd Achilles - Die Haghe vorige week niet doorgegaan en wordt op donderdag 1 okter ingehaald. Door de nieuwe coronamaatregelen mag hier geen publiek bij wat natuurlijk jammer is, want dan mis je wel de geweldige sfeer die bij deze derby hoort. Voorlopig geldt deze regel voor de komende 3 weken en zullen we het als supporters zijnde live moeten missen. Hopelijk zullen alle ploegen via twitter een livescore doen zodat een ieder het toch een beetje mee krijgt hoe de wedstrijden verlopen. Nog beter zou het wezen als er een livestream zou zijn maar ja, dat zal niet bij alle verenigingen mogelijk zijn.

  Maar goed, dan nu de voorbeschouwing op de komende speelronde. Door het verrassend gelijk spel van Koag tegen Maassluis is Achilles nog steeds koploper, ook als het van Die Haghe zou verliezen. Ondo staat nu op een mooie 2e plek en Die Haghe zou bij winst op Achilles op een 2e plek kunnen komen en zo de spanning helemaal terug brengen. HKV is na de 2 gewonnen wedstrijden weg uit de onderste regionen. RWA en Maassluis sluiten vooralsnog de rij.

  Voor ACHILLES staat deze ronde weer een Haagse derby op het programma wanneer het naar HKV moet. Beide teams zitten momenteel in de goede flow en verwacht ik dus een heerlijke wedstrijd. Ook hier zal de sfeer rond de lijn van het publiek node worden gemist. HKV heeft zoals gezegd 2 overwinningen achter elkaar geboekt en kan bij winst de aansluiting bij de top van de ranglijst verwezenlijken. Achilles zal dit zover niet willen laten komen en graag de lijstaanvoerder blijven. De heren zullen qua scorend vermogen elkaar niet zo veel ontlopen, maar de dames van Achilles zijn tot nu toe wel de betere afmakers. PROGNOSE: Achilles wint en blijft koploper.

  ONDO draait, met 6 punten, tot nu toe een goed seizoen en krijgt thuis MAASSLUIS op bezoek wat afgelopen zaterdag haar eerste punt pakte. De ploeg uit 's-Gravenzande scoort regelmatig maar krijgt ook bijna evenzoveel tegen. Maassluis heeft tot nu toe ongeveer evenveel gescoord maar wel meer tegen gekregen. Normaliter zal dit dus voor Ondo moeten zijn maar Maassluis wil na het eerste punt wellicht de smaak te pakken en wil meer. Tessa de Jong (ondo) en marjelle Mars (maassluis) staan beide met 8 doelpunten hoog op de topscoorderslijst. Benieuwd wie dit onderling zal winnen. PROGNOSE: Maasluis kan hier wel eens voor een verrassing gaan zorgen.

  DIE HAGHE krijgt in Den Haag RWA op bezoek en is belangrijk in strijd voor de onderste regionen. Op dit moment staan de Hagenezen , als zij niet winnen van Achilles, slechts 1 punt voor. RWA was vooraf bestempeld als titelkandidaat maar heeft het de laatste wedstrijden af laten weten. Die Haghe speelt nog wisselvallig en is nog zoekende naar de vorm van het afgelopen zaalseizoen. Ook hier zullen de heren elkaar niet veel ontlopen en zal het voor Die Haghe zaak zijn om de dames (Marit Nieuwland en Lisanne Noordzij) van RWA van het scoren af te houden. Die Haghe scoort nog net veel maar krijgt er ook niet veel tegen daar waar RWA meer heeft gescoord maar ook meer tegen heeft gekregen. PROGNOSE: wanneer Die Haghe het verdedigend goed doet dan winnen zij de wedstrijd.

  Tenslotte dan de wedstrijd tussen KOAG en REFLEKS op het open terrein in Krimpen aan den IJssel waar de wind vrij spel heeft. Hier zijn beide teams wel aan gewend want ook in Rijswijk is dit het geval. Koag behaalde uit de laatste 2 wedstrijden maar 1 punt en is de vraag of zij zich kunnen herpakken. Refleks zal de 2 punten achterstand graag gelijk willen trekken en zal de huis dus duur verkopen. De vraag bij hen is echter of zij nu de gehele wedstrijd een goed niveau kunnen vasthouden. Bij KOAG zijn het vooral de heren (Peter Scheek en Ruben Vermeer) en bij Refleks juist de dames (Jennifer Vink en Liz Ekering) die hoog op de topscoorderslijst staan. PROGNOSE: Koag wint door meer ervaring.

  Zoals gezegd mag er dus geen publiek aanwezig zijn wat enorm balen is want je wilt toch graag je cluppie aanmoedigen. Ik denk dat vooral de uitspelende teams hier baat bij hebben omdat de fanatieke aanhang van de thuisclub gemist wordt.

  Ondanks alles wens ik iedereen een prettige wedstrijd en veel succes !!