• Die Haghe B1 laat Avanti geen kans

• van uw jeugdreporter

Hoewel op het moment van schrijven nog niet alle uitslagen van de jeugd bekend zijn, kan ik spreken van een matig resultaat voor wat de uitslagen betreft. De winst en verliespartijen waren ongeveer gelijk maar hoorde dat sommige ploegen wel iets meer hadden verdiend. Dat moet dan maar, als de regering het toelaat met de aangekondigde verscherpte maatregelen die er aan komen, volgende week gebeuren.

Deze keer heb ik slechts 1 wedstrijd bezocht en heb daar achteraf totaal geen spijt van gehad want ik zag onze B1 een geweldige wedstrijd spelen. Beide teams stonden op slechts 2 punten en dus was deze wedstrijd belangrijk om onderin weg te komen. Daarbij moet wel vermeld worden dat de eerste 2 wedstrijden direct de topfavorieten werden getroffen en vorige week een mooie winst op Koog Zaandijk was behaald. Vanf de eerste minuut lieten beide ploegen zien er vol voor te willen gaan en vielen de doelpunten zeer vlot acher elkaar. Na 10 minuten spelen was er 9 keer om en om gescoord en was de stand 5-4. Dit percentage viel begrijpelijker wijs niet vol te houden maar vanaf dat moment nam Die Haghe het initiatief en liep het uit naar 8-4. Vooral het 8e doelpunt was er één om van te smullen. Niet omdat deze nou heel mooi was, maar omdat Die Haghe zodanig aan wist te vallen dat er meerdere keren geschoten kon worden en uiteindelijk werd afgerond. Avanti had niet veel meer in te brengen en wist voor de rust nog maar 1 keer te scoren waar Die Haghe er nog eens 3 liet aantekenen en de rust met 11-5 werd bereikt.

Het begin van de 2e helft begon Die Haghe wat slapjes, of moet ik zeggen minder geconcentreerd. Gelukkig wist Avanti hier niet van te profiteren en vanaf de 36e minuut pakte de B1 het scoren weer op en liep uit naar 10 verschil (15-5). De rest van de 2e helft bleef dit verschil intact omdat Die Haghe steeds weer terug wist te scoren als Avanti dit eerst had gedaan en won het uiteindelijk vrij simpel met 21-10.

Voorlopig zijn zij dus even in veilige haven en kan het naar boven gaan kijken om te zien tot hoever zij nog kunnen reiken. Ik heb in ieder geval genoten van jullie spel en dat smaakt naar meer om jullie nog eens te willen zien als mijn schema het toe laat.

Volgende week is er weer een druk programma op ons veld en ga ik kijken welke ploeg(en) dan ga bekijken.