• Voorbeschouwing speelronde 3
 • Na 2 speelronden zijn er nog 2 ploegen, Koag en Achilles, zonder puntverlies daar waar Maassluis en HKV nog puntloos zijn. Die Haghe, Refleks, ONDO en RWA staan daar tussen met 2 punten. Komende zaterdag wordt er iets meer duidelijkheid wie voorlopig de koppositie in neemt, wie er de aansluiting houdt en wie er nog puntloos zal blijven.

  De kraker van deze week wordt gespeeld in Krimpen aan den IJssel waar koploper KOAG medekoploper ACHILLES zal ontvangen. Koag speelt een spel wat vooral draait om topscoorder Peter Scheek en in het andere vak met aanvoerder Ruben Vermeer. Achilles zal bedacht zijn op het fysieke spel en heeft tegen RWA laten zien hier goed mee om te kunnen gaan door gevarieerd aan te vallen. Koag zal het denk ik moeilijk krijgen met de Haagse dames die regelmatig hun doelpunten weten mee te pakken. Verder heeft Achilles met Joël Sanches en Noa Brusse ook 2 heren die makkelijk de korf weten te vinden. PROGNOSE: Door meer ervaring denk ik dat KOAG de winst pakt

  RWA krijgt ONDO op bezoek en de winnaar houdt dus aansluiting bij de top. Beide teams moesten afgelopen zaterdag een nederlaag slikken en dit graag te niet doen. Als je kijkt naar het doelsaldo moet dit wel een spannende wedstrijd gaan worden. RWA heeft echter wel Marit Nieuwland en Lissane Noordzij, de nr's 1 en 2 van de topscoorderslijst, in het veld en dat kan wel eens het verschil worden. ONDO zag topscoorder Robbert van Essen afgelopen zaterdag niet veel scoren, maar blijft natuurlijk een gevaarlijke heer. PROGNOSE: RWA wint het op de dames.

  In Rijswijk staat er een strreekderby tussen REFLEKS en DIE HAGHE op het programma. Voor coach Erwin Disselkoter (DH) een leuke wedstrijd want hij heeft zijn roots bij Refleks liggen. Ook bij deze wedstrijd geldt dat de winnaar aan haakt bij de top dus zal dit ook weer een heerlijk duel gaan worden. De vorige ronde was Refleks vooral de 2e helft goed op dreef met afwisselnd spel waarbij de dames goed mee doen en vooral Liz Ekering en Jennifer Vink de doelpunten weten te maken. Aan Haagse zijde zijn de doelpuntenmakers tot nu toe per wedstrijd anders. Wanneer het bij de één even niet loopt weet men om te schakelen naar andere personen die het dan kunnen doen. Ook wanneer de ploeg op achterstand komt weet het nog een tandje erbij te doen om het alsnog om te draaien. PROGNOSE: Die Haghe wint door meer variatie in het spel.

  Tenslotte dan de nog puntloze ploegen HKV tegen MAASSLUIS. In Den Haag zal de verliezer alle zeilen moeten gaan bij zetten terwijl de winnaar weer aansluiting heeft met de ploegen boven hen.HKV speelde tegen Ondo en Die Haghe een gedegen pot tot de slotfase aanbrak. Daar werden beide wedstrijden verloren. Maassluis verloor door een prima 2e helft nipt van RWA maar tegen Refleks gaf het de 2e helft niet thuis. Wanneer het nu de gehele wedstrijd geconcentreerd speelt kan het voor HKV lastig worden. Spanning zal er ook bij deze wedstrijd aanwezig zijn en wie er het best mee omgaat zal winnen. PROGNOSE: HKV wint met klein verschil.

  Ook nu zijn de weersvoorspellingen redelijk, dus verwacht ik lekker veel publiek bij de wedstrijden. Denk daarbij natuurlijk weer aan de coronamaatregelen dan hebben we weer een leuke zaterdag voor de boeg.

  Veel plezier !!