• Die Haghe wint spannende derby en het 2 geen moeite met HKV/ Ons Eibernest 2
 • Die Haghe wint spannende derby

  De tweede wedstrijd kwam HKV/ Ons Eibernest op bezoek en deze derby staat garant voor strijd, spanning en passie en dat was deze keer niet anders. Na 60 minuten bleek Die Haghe de winst naar zich toe te hebben getrokken.

  Direct vanaf het begin werd duidelijk dat beide ploegen van plan waren om de 2 punten in de tas te steken. Niet alleen vanwege de derby, maar ook om het verlies van vorige week goed te maken en van de hatelijke 0 punten af te zijn. Die Haghe opende snel met de 1-0 maar HKV had direct een antwoord door met 2 doelpunten. In de 12e minuut wist HKV, nadat Die Haghe eerst op 2-2 was gekomen, voor het eerst een verschil van 2 te bewerkstelligen echter was het nu Die Haghe wat een antwoord klaar had en scoorde 3 maal op rij. Zo ging het door tot aan de rust en slaagde HKV, ondanks een gemiste strafworp, toch weer gelijk te maken (7-7).

  Het eerste kwartier van de 2e helft was duidelijk voor de groen-gele brigade en liep uit naar een 7-10 voorsprong waar Die Haghe maar 1 treffer kon produceren omdat het gewoon even niet lekker liep. Toen het na 45 minuten inmiddels 8-12 stond gaven nog maar weinig supporters van Caldonia iets voor de kansen van de Kanaries. Maar toen volgde er een laatste kwartier waar Die Haghe liet zien dat het niet opgaf en scoorde binnen 5 minuten 4 doelpunten en was het geloof bij 12-12 weer helemaal terug. HKV kon nog wel voor de laatste keer bij 12-13 op voorsprong komen maar nu liet Die Haghe niet meer los en denderde het over HKV heen en met nog 1.30 op de klok leek de overwinning binnen. Toch wist HKV snel de aansluitingstreffer te maken maar vlak voor het eindsignaal scoorde Die Haghe de 16-14 en floot de scheidsrechter af en waren de 2 punten voor de thuisploeg.

  Volgende week wacht er weer een derby maar dan in Rijswijk tegen Refleks.

  Doelpuntenmakers: Luca 5, Victor 4, Jeroen 2, Lars 2, Naomi en Nynke 1.

  Overige Uitslagen: Achilles - RWA 16-15, ONDO - KOAG 14 - 18 en Maassluis - Refleks 14 - 22

  Die Haghe 2 simpel langs HKV / Ons Eibernest 2

  Ons 2e begon gewoon goed aan de wedstrijd en liet er geen gras over groeien en liet zien veel te sterk voor HKV 2 te zijn toen er na 14 minuten al 6-0 op het scorebord stond. De gasten konden hierna pas 2 keer tegen scoren maar vervolgens volgden er weer 4 treffers aan de kant van Die Haghe en brak de rust met 10-2 aan.

  De winst leek dus al binnen en zeker nadat er na 41 minuut gespeeld te hebben nog eens 3 scores genoteerd konden worden. De vraag was nu nog met hoeveel er gewonnen zou worden. Echter liet Die Haghe de touwtjes vieren en hierdoor kon HKV de stand wat dragelijker maken ook al omdat Die Haghe slordig met de kansen omging of soms iets te makkelijk speelde. De eindstand werd uiteindelijk 15-9 en is het in ieder geval nog zonder puntverlies.

  Volgende week is KZ Danaïden de tegenstander en dan gewoon een hele wedstrijd zo geconcentreerd en trefzeker spelen.

  Doelpuntenmakers: Erik 6, Jiska en Tessa 3,Quint 2 en Zoë 1

  Overige uitslagen: Achilles 2 - RWA 2 10-16, Maassluis 2 - KZ Danaïden 2 16 - 10 en DES 2 - KOAG 2 14 -11.